Başörtüsü için yeşil ışık yandı!

Partilerin iç malzeme yapmaması halinde Meclis'te başörtüsü sorununun çözüleceğini söyleyen Çiçek, üniversiteleri örnek gösterdi.

Başörtüsü için yeşil ışık yandı!

Meclis ve Türkiye'nin başörtülü bir milletvekiline hazır olup olmadığına dair TBMM Başkanı Cemil Çiçek önemli bir açıklamada bulundu ve sinyali verdi. BAŞÖRTÜLÜ VEKİL KONUSUNA SİZ NASIL BAKIYORSUNUZ?
Cemil Çiçek, Türkiye’de başörtüsü sorununun belli bir olgunluğa geldiğini düşündüğünü belirterek, "Partilerimiz bunu bir iç çekişme, iç politika malzemesi yapmadığı, bunun üzerinden bir siyasi sonuç elde etmek gibi ister lehte ister aleyhte olmadığı takdirde bu sorun çözülür." diye konuştu. 

Millieyet'e açıklamalarda bulunan Çiçek, sorunun çözümü konusunda üniversiteleri örnek göstererek, "Bakın üniversitelerde bir yasal düzenleme yapılmadı ama 5 sene, 8 sene evvelin problemi yok. Bazı konular bir uzlaşma, bir hoşgörü, bir tolerans meselesidir. İnşallah Türkiye ister başörtüsü ister başka bir konu -bu tarafın başörtüsü problemi var ama diğer tarafın başka bir problemi var- bunları karşılıklı anlayışla bir yere getirebiliriz." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Başörtüsü için yeşil ışık yandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER