Başsavcı '2280 kişinin dinlenmesi' iddiasıyla ilgili konuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Selam örgütü soruşturmasında açıkladığınız 2 bin 280 kişi dinlendi rakamı yanlış mı?" sorusuna, "Siz de kardeşim bir anda yükleniyorsunuz! Yanlış sayılıyor demek ki." ifadelerini kullandı.

Başsavcı '2280 kişinin dinlenmesi' iddiasıyla ilgili konuştu

Başsavcı Hadi Salihoğlu, adliyede görev yapan basın mensuplarıyla görüştü. Salihoğlu gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başsavcı Salihoğlu, adliyedeki önemli dosyalarla ilgili kendisine bilgi verildiğini ifade etti.

Salihoğlu, bir gazetecinin "2 bin 280 kişinin dinlendiğini açıkladığınız Selam örgütü soruşturmasında dinlenen sayının daha az olduğu belirtildi. Sizin açıklamanızda şüphelilerin yanı sıra şüphelilerle görüşme yapanların da açıklamadaki rakama eklendiği iddia ediliyor. Sizin açıklamanızdaki rakam yanlış mı?" sorusu üzerine, "Siz de kardeşim bir anda yükleniyorsunuz! Yanlış sayılıyor demek ki, sayanlar yanlış sayıyor yani fazla da sıkıştırmayın sonuç bekleyin." dedi.

2 BİN 280 KİŞİNİN DİNLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle çok sayıda savcı, hakim ve polisin yerleri değiştirilmişti. Yeni savcı ve hakimlerin göreve başlamasından sonra Selam terör örgütü soruşturması deşifre olmuştu. Bazı gazete ve televizyonlarda 7 bin kişinin dinlendiği iddia edilmişti. Başsavcılık ise yaptığı açıklamada 2 bin 280 kişinin dinlendiğini belirtmişti. Soruşturmaya ilk bakan savcılar bu iddiaları yalanlayıp makul sayıda kişinin dinlendiğini açıklamışlardı. Söz konusu soruşturmada 240 kişinin dinlendiği belirtilmişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Başsavcı '2280 kişinin dinlenmesi' iddiasıyla ilgili konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER