Bekaroğlu: Bu millet de bunları yer diye düşünüyorlar

İktidarın yolsuzluk ve rüşvet iddialarına göz yummakla eleştirilen ilahiyatçı yazarların son dönemdeki u dönüşleri tartışma konusu oldu.

Bekaroğlu: Bu millet de bunları yer diye düşünüyorlar

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın  “Üzerimize bela yağacak” uyarısından sonra Star yazarı Ahmet Taşgetiren’in de yolsuzlukları hatırlatması şaşırttı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, ilahiyatçı yazarlara ilişkin yaptığı açıklamada, yeni bir algı operasyonu yapıldığını iddia etti. Bekaroğlu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Hayrettin Karaman başladı, Ahmet Taşgetiren devam etti, daha başkaları da yazacak… Amaç; temizleniyoruz görüntüsü oluşturmak, yeni dönemde bambaşka ve temiz bir yüz ile çıkmak...” diye konuştu.

Aramıza karışan çürük elmaları temizliyoruz algısı

Bu algı operasyonunun bir parçası da bakanların ikisi ya da üçünü Yüce Divan'a yollamak olduğuna dikkat çeken Bekaroğlu şöyle devam etti:

“Şöyle diyecekler, yazacaklar:  ‘Şimdiye kadar çok iş yaptık, sıkıntılarla boğuştuk, darbelerle mücadele ettik... Bu arada aramıza çürük elmalar da karıştı… Şimdi bunları temizliyoruz, sıra temiz toplum kurmaya geldi...” Bu millet de bunları yer diye düşünüyorlar.”

Karaman'dan Taşgetiren'e, bakanlardan Usta'ya herkes sorumlu

Yapılan yolsuzluk ve rüşveti bir iki kişinin üzerine yığarak geçiştirilemeyeceğine değinen Bekaroğlu, “Karaman'dan Taşgetiren'e, bakanlarından Usta'ya kadar herkes bu yapılanlardan sorumlu, herkesin payı var... Bunlar o kadar batmışlar ki bu yağmanın, adaletsizliğin, haksızlığın içine ki; temizlenmeleri mümkün değil...” dedi. İktidar çevrelerinin haksız kazançlarına dikkat çeken Bekaroğlu şöyle devam etti:

“Örneğin; en büyük haksızlık, haksız kazanç kent yağmasından elde edildi... Kent yağmasını durdurmaları mümkün değil, o zaman batarlar...Taşgetiren, bakanlara ‘bunları makamınızdan dolayı elde ettiniz’  diyor... Peki, bunu bir de Usta'ya desin... Desin bakalım; ‘Makamın olmasaydı bu Kısıklı villaları senin olmazdı.’  Diyemez, çünkü bunların tamamı çiğ yedi, öyle ya da böyle...”


<< Önceki Haber Bekaroğlu: Bu millet de bunları yer diye düşünüyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER