Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi 570 milyon lira

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi, Türkiye'nin Galatasaray ile birlikte en pahalı 3 takımından 2'sini karşı karşıya getirecek.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi 570 milyon lira

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de bu  sezon mücadele eden takımlar içinde Fenerbahçe'nin toplam tahmini piyasa değeri  345 milyon lira, Beşiktaş'ın ise 225 milyon lira.

Futbolculardan ise, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Portekizli futbolcuları  Raul Meireles ve Manuel Fernandes'in tahmini bonservis bedelleri 33,5 milyon lira  olarak gösterildi.
         
Başkanların derbi karnesi
         
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak Süper Lig  derbisi öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla  Beşiktaş karşısında 20 galibiyet, 14 de yenilgi gördü.
         
Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine seçildiği 15 Şubat 1998  tarihinden itibaren iki takım arasında yapılan toplam 41 maçın 20'sini  Fenerbahçe, 14'ünü Beşiktaş kazanırken, 7 maç berabere sona erdi.
         
Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 65 gol  atarken, kalesinde ise 55 gol gördü.
         
Beşiktaş ise, 25 Mart 2012 tarihinde yapılan kongrede başkan seçilen  Fikret Orman yönetiminde Fenerbahçe ile oynadığı 3 derbi maçtan 1'ini kazandı,  2'sini yitirdi. Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 2 gol atıp, 5 gol yedi.
         
Rekabette gol atan 12 faal futbolcu var
         
Derbi öncesi iki takımın bu sezonki kadrolarında daha önce  Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde gol atan toplam 12 futbolcu bulunuyor.
         
Beşiktaş'ta Filip Holosko (2), Hugo Almeida (2), İbrahim Toraman ve  Mamadou Niang (Fenerbahçe forması giyerken), Fenerbahçe'de ise Semih Şentürk (2),  Moussa Sow (2), Gökhan Gönül (2), Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Joseph Yobo,  Miroslaw Stoch ve Egemen Korkmaz (Beşiktaş forması giyerken) rekabette gol  sevinci yaşadı.
         
Niang, Webo ve Gökhan Süzen
         
İki takımın devre arasında renklerine kattığı futbolcular, rekabette yeni  takımlarının formasıyla ilk derbi heyecanını yaşayacak.
         
Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Dentinho, derbiyi kaçıracak, Mamadou  Niang, eski takımı Fenerbahçe'ye karşı ilk kez sahaya çıkacak. Gökhan Süzen de  siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe'ye karşı forma giyecek.
         
Fenerbahçe'nin devre arasında kadrosuna kattığı eski futbolcuları Emre  Belözoğlu ve Reto Ziegler geçtiğimiz sezonlarda Beşiktaş'a karşı oynadı. İstanbul  Büyükşehir Belediyespor'dan alınan Pierre Webo ise, Türkiye'de ilk derbisine  çıkacak.
         
Egemen Korkmaz'ın heyecanı
            
Derbi, Fenerbahçeli Egemen Korkmaz için ayrı bir anlam taşıyor. Egemen Korkmaz, teknik heyetin uygun görmesi durumunda eski takımı  Beşiktaş'a karşı Fenerbahçe formasıyla BJK İnönü Stadı'nda ilk kez oynayacak.  Sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki derbide Beşiktaş'a karşı sarı-lacivertli  formayı ilk kez giyen Egemen, yarın ise ayrı bir heyecan yaşayacak.
         
Milli futbolcu, iki takım arasında geçen sezon Süper Final Şampiyonluk  Grubu'nda Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı maçta Beşiktaş  formasıyla Fenerbahçe ve kendi ağlarını birer kez havalandırmıştı.
        
Sarı kart ceza sınırındakiler
         
Derbi öncesi Beşiktaş'ta 1, Fenerbahçe'de ise 3 futbolcu sarı kart ceza  sınırında bulunuyor. Ligde 3'er sarı kartları bulunan Beşiktaşlı Filip Holosko ile  Fenerbahçeli Gökhan Gönül, Cristian Baroni ve Semih Şentürk, derbide kart  görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş deplasmanda Trabzonspor, Fenerbahçe  ise evinde Bursaspor ile karşılaşacak.
<< Önceki Haber Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi 570 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER