Beyazıt'ta şüpheli çanta paniği

Beyazıt Tramvay Durağı'nda bir yolcu tarafından unutulan şüpheli çanta, tramvay seferlerinde aksaklığa neden oldu.

Beyazıt'ta şüpheli çanta paniği

 Çantaya müdahale sebebiyle yaklaşık 1 saat boyunca tramvay seferleri yapılamadı. Fünye ile patlatılan çantadan bir yolcuya ait kişisel eşyalar çıktı. Çantasını unuttuğunu fark eden yolcu, fünye ile patlatıldıktan çok kısa süre sonra olay yerine geldi. Çantanın boş olduğunun anlaşılmasıyla tramvay seferleri normale döndü. 

Olay, Beyazıt Tramvay Durağı içerisinde 20.00 sıralarında meydana geldi. Tramvay durağında güvenlik görevlilerinin kullandığı mobo yanında sahipsiz çantayı fark eden görevliler durumu polis ekiplerine bildirdi. Polislerin ilk incelemeleri sonrası olay yerine bomba imha uzmanı çağrıldı. Bölgeyi emniyet şeridi ile çeviren polisler, tramvay yolunu yaya geçişine kapattı. Tramvay durağında ise sık sık çanta unutulduğu sahibinin müracaat etmesi yönünde anonslar yapıldı. Şüpheli çanta sebebiyle tramvay seferleri durduruldu. Duraktaki megafonlardan zaman zaman aksamalara ilişkin bilgilendirici anonslar yapıldı. 

Olay yerine gelen bomba imha uzmanı polisler, özel kıyafetle yaklaşılan çantayı fünye ile patladı. Büyük bir gürültü ile patlayan şüpheli çantadan bir yolcuya ait kişisel eşyalar çıktı. Çantasının kaybettiğini fark edip tramvay yetkililerine müracaat eden yolcu, Ulaşım A.Ş.'ye ait araçla olay yerine getirildi. Çantası fünye ile patlatıldıktan hemen sonra olay yerine gelen yolcu, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Yaklaşık 1 saatlik aksamanın yaşandığı tramvay seferleri, emniyet şeritlerinin kaldırılmasıyla normale döndü.
<< Önceki Haber Beyazıt'ta şüpheli çanta paniği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER