Bıkmadı, aynı gün 350 defa aradı

155 Polis İmdat Hattı'nı aynı gün 350 defa arayan kişi yakalanınca, polisleri şaşkına uğrattı

Bıkmadı, aynı gün 350 defa aradı

Herhangi bir güvenlik sorununda vatandaşların polis ile bağlantı kurmalarını sağlayan 155 Polis İmdat Hattı'nı aynı gün 350 defa arayan bir kişi yakalandı. Ayrıca aynı suçtan dolayı 3 kişi daha adli mercilere teslim edildi.

Elbistan Polisi farklı bir durumla karşılaştı. Asılsız ihbarlar, sessiz telefonlara bir nebze alışık olan 155 Polis İmdat Çağrı Merkezi çalışanları aynı telefon hattından yaklaşık 350 defa aranınca telefon sahibini araştırmaya başladı. Yapılan inceleme sonunda 64 yaşında ve işsiz olan M.A.H ‘ye ulaştı. 155 Polis İmdat telefonunu yüzlerce defa arayan ve çoğu kez asılsız ihbar bildiren ve memurlara müzik dinleten M.A.H yakalanarak takip sonrasında adliyeye sevk edildi. Hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının görevini yapmaya engel olma ve hakaret suçlamasıyla dava açılan M.A. H adli takip kararıyla şimdilik serbest kaldı. 

3 KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yapılan araştırmada 155 Polis İmdat Çağrı Merkezi’ni onlarca defa arayarak taciz eden, memurların çalışmalarını engelleyen ve de polis ekiplerini sahte ihbarlarla farklı mecralara sevk eden 3 kişi hakkında araştırma başlatıldı. Araştırma sonunda ulaşılan kişiler, Elbistan Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. TCK’nın ilgili maddeleri gereğince suça karışanlara adli işlem yapıldı. Yetkililer, özellikle yaz döneminde yaşanan bu türlü olayların devlete ait kaynakların gereksiz yere harcanmasına yol açacağını ifade ederek vatandaşları uyardı.

CİHAN
<< Önceki Haber Bıkmadı, aynı gün 350 defa aradı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER