Bir kıyım iddiası da Danıştay'dan!

Bir kıyım iddiası da Danıştay'dan: İdari davalara bakan hakimler, vergi davalarına bakan dairelerine atanarak pasifize edildi..

Bir kıyım iddiası da Danıştay'dan!

HSYK tarafından 11 Haziran 2014 tarihinde yayımlanan yaz kararnamesiyle idari yargıda mahkeme başkanları ile hâkimlerin görevlerinden alınarak pasif görevlere atandıkları konuşulmuştu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yaz kararnamesiyle talepleri olmaksızın idare mahkemesi hâkimliği görevlerinden alınarak Danıştay Tetkik Hakimliği’ne atanan hakimlere kötü bir sürpriz de Danıştay’dan geldi.. 

Radikal'in haberine göre yıllardır idare mahkemesi hakimliği yaparak mesleklerinde uzmanlaşmış olan hakimler, Danıştay tarafından alınan sürpriz bir kararla Danıştay’ın idari davalara bakan dairelerine değil, vergi davalarına bakan dairelerine atandılar. Bu atamalar ile söz konusu hâkimlerin tüm tecrübe ve birikimlerinin yok sayıldığı belirtiliyor. Yıllardır idare mahkemesi hakimliği yaparak mesleklerinde uzmanlaşmış olan hakimlerin, kıyım niteliğinde atamalar ile uzmanlık alanları dışında Danıştay’ın vergi davalarına bakan dairelerine atanmalarında Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün etkili olduğu konuşuluyor.
 
Mesleğinde uzmanlaşmış bir çok hakimi, uzmanlık alanları dışında görevlere atayarak pasifize eden Danıştay’ın, bu atamalar ile HSYK tarafından yaz kararnamesiyle yargıda yapılan tasfiyeleri sürdürdüğü yargı kulislerinde konuşuluyor.

<< Önceki Haber Bir kıyım iddiası da Danıştay'dan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER