Biri çocuk 4 Filistinli yaralı Türkiye’ye getirildi

İsrail’in saldırılarında yaralanan Filistinlilerden 4 kişi, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya getirildi..

Biri çocuk 4 Filistinli yaralı Türkiye’ye getirildi

Yaralıları taşıyan uçak, saat 05.00 sularında Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Tel Aviv’den tedavi için Ankara’ya getirilen yaralıları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Yoğun bir diplomatik çaba içinde olduklarını ve son dönemde çabalarını artırdıklarını söyleyen Davutoğlu, “Hava köprüsü ile ilk aşamada 200 hastayı Türkiye’ye getirip tedavi ettirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, İsrail’den izin alındığı takdirde sahra hastanesi kurmak için 60 kişilik bir ekibin de hazır olduğunu aktardı. İsrail saldırıları boyunca yaklaşık 10 bin Gazzeli yaralandı. Bir Türk yetkilinin Gazze’ye yardımı koordine etmek amacıyla İsrail’e gittiği daha önce medyaya yansımıştı. Yapılan görüşmelerin sonuç vermesinin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile birlikte bir insani yardım hava koridoru açacağı açıklandı. Hava koridoru ile Gazzelilere 11 bin koliden oluşan insani yardım gönderilecek. Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan uçaklar Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na inecek. Mısır, Refah Sınır Kapısı’nı kapattığından yardımlar sadece İsrail üzerinden Gazze’ye ulaşabiliyor.

3 YARALI DAHA İSTANBUL'A GETİRİLDİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında yaralananlardan 3'ü daha, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA ) tarafından Kahire'den Türkiye'ye getirildi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle dün saat 23.40'ta Kahire'den İstanbul'a getirilen Ali G.A. Alangar, Hassan Assaleya ve Mohammed F.K. Abudayya'ya 3 refakatçi eşlik etti. Havalimanında TİKA yetkilileri tarafından karşılanan yaralılar uçaktan indirilerek burada hazır bekletilen ambulanslara konuldu. 3 Filistinli daha sonra da ambulanslarla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

DHA
<< Önceki Haber Biri çocuk 4 Filistinli yaralı Türkiye’ye getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER