Bomba iddia: Tasfiyeler Milli Eğitim'e de sıçradı!

Emniyet'in ardından MEB'e de tasfiye yangınının sıçradığı iddiası...

Bomba iddia: Tasfiyeler Milli Eğitim'e de sıçradı!

  • Emniyet'in ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nda da tasfiye süreci başladığı iddia ediliyor. 
  • Daha önce ortaya çıkan fişleme belgelerinin şimdi tasfiyeler için kullanıldığı öne sürüldü. 

Devlet kurumlarındaki tasfiyeler yolsuzluk ve rüşvet operasyonun hemen ardından başladı. Emniyetin kritik birimlerinde tecrübe kazanmış başarılı polisler bir bir görevlerinden alındı. 

Tasfiyelerin bununla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Devlet kurumlarındaki görevden el çektirmeler şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı'na sıçradı. Bu yıl içinde yapıldığı ortaya çıkan fişlemelerin ardından Bakanlık'ta tasfiye süreci hızlı başladı. Bir televizyon programına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye'ye bu kadar ağır maliyetleri ödettirebilecek defoları olan bir yapı ile yola devam edebilir miyiz? Böyle gizli saklı şeyleri önleyecek tedbirler kesinlikle alınacak. Bu yapılacak." sözleriyle bunun sinyalini vermişti, masum insanları hiçbir hukuki dayanak olmadan itham altında bırakmıştı. 

Bakanlık'taki ilk tasfiye Ankara İl Milli Eğitim Müdürülüğü'nde yaşandı. Daha önce farklı birimlerde görevlendirmeyle çalışan 5 şube müdürü ani bir kararla görevlerinden alındı. Gerekçe olarak da "Valilik görevlendirmeleri iptal etti" açıklaması sunuldu.

Fişleme iddiaları yolsuzluk soruşturmasından kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Yaklaşık 4 ay önce hazırlandığı öne sürülen belgelerde yer alan ifadeler dikkat çekiciydi. Bazı isimlerin karşısına "Bize yakın değil, Sosyal demokrat, MHP'li, F tipi, olumsuz, İHL'li, görev verilmemeli" gibi notlar yer alıyordu.

İşte şimdi bu fişleme listelerinin güncellendiği; bazı il ve ilçelerde ise tasfiye operasyonlarında kullanıldığı öne sürülüyor. Görevden alınacaklar listesinde bu kişilerin yerine kimlerin getirileceğinin de isim isim belirtildiği ifade ediliyor.

Milli Eğitim'le birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı'nda da tasfiye süreci yaşanıyor. Kurum'daki 10 yönetici görevlerinden alındı.

<< Önceki Haber Bomba iddia: Tasfiyeler Milli Eğitim'e de sıçradı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER