Bonzai operasyonunu yapan polislere gözaltı

Eskişehir'deki algı operasyonunda önceki gün uyuşturucu operasyonu yapan polislere ‘örgüt kurmak’ suçlaması yöneltildi

Bonzai operasyonunu yapan polislere gözaltı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir merkezli olmak üzere Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara' olmak üzere 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 28 emniyet mensubunun gözaltına alındığı bildirildi. 1 kişinin arandığı açıklandı.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Operasyonunda gözaltına alınan polislerin avukatı Turgay Balaban, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde halen görevde bulunan ve açığa alınan polisler hakkında bu sabah örgüt üyeliği ve örgüt kurmak, yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili bir operasyon başladığını kaydetti. Balaban, “Gözaltı işlemlerine itiraz edeceğiz. Soruşturma, Eskişehir'de dinlenildiği iddia edilen 25-30 kişiye ilişkin bir dosya” ifadelerini kullandı. Avukat Balaban, dün kentte bonzai başta olmak üzere çeşitli uyuşturucu hapların ele geçirildiği operasyonu gerçekleştiren bazı polis memurlarının bu sabah gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

ÇOK TUHAF DURUM

“Bonzai başta olmak üzere çeşitli uyuşturucuların ele geçirildiği operasyonu gerçekleştiren görevi başındaki bazı memurlar, görevi başında olmasına rağmen bazı memurlar ne hikmetse hem de örgüt üyesi olmak ve kurmaktan gözaltında. Bu çok tuhaf bir durum. Dün suçlulara operasyon yapacaksınız bu sabah siz operasyona maruz kalacaksınız. Hem de örgüt kurmak ve üye olmaktan.”

Terör şube dosyayı istemedi

Sağlık kontrolünden geçirilen polisler, daha sonra Kütahya yolu üzerindeki Aydıner Hizmet Binası'nda yer alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, Terörle Mücadele Şubesi'nin, dosyayı kabul etmediği için operasyonu KOM Şube’nin yaptığı ileri sürüldü. 
<< Önceki Haber Bonzai operasyonunu yapan polislere gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER