Bu sergide tarih canlanıyor- Foto

Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatından önemli bir kesiti mercek altına alan, o günlerden kalma belge ve hatıraları günümüze taşıyan Kastamonu Yılları sergisi açılıyor.

Bu sergide <B> tarih </B> canlanıyor-  Foto

Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatından önemli bir kesiti mercek altına alan ve o günlerden kalma belge ve hatıraları günümüze taşıyan Kastamonu Yılları sergisi 22 Mart Pazar günü Cağaloğlun’daki Rüstempaşa Medresesi’nde açılıyor.

TARİHİ SERGİDEN İLGİNÇ KARELER İÇİN TIKLAYIN

KASTAMONU YILLARINDA YAKIN TARİH CANLANIYOR Açılış, Bediüzzaman’ın talebelerinden o günleri bizzat yaşayan Abdullah Yeğin ile Bediüzzaman’ın "Hayatım hayatınla devam edecek" dediği talebesi Mustafa Sungur ve İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Fırıncı tarafından 22 Mart Pazar günü saat 11'de gerçekleştirilecek. Sergi 5 Nisan'a kadar 10:00 - 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. KASTAMONU YILLARI SERGİSİ Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından 1934-1944 yılları arasındaki 10 yıllık bir bölümü kapsıyor. Bu bölüm içinde Bediüzzaman'ın Barla sonrası Isparta'da geçirdiği bir yıla yakın süreyle Eskişehir ve Denizli hapisleri ve Kastamonu'daki sürgün yılları yer alıyor. Bütün bu dönemlerin ortak özelliği ise sürekli artan baskılara rağmen sürekli bir şekilde yoğunlaşan iman hizmeti ve genişleyen Nur talebesi halkaları... Bütünüyle ele alındığında bu on yıllık dönem Risale-i Nur hareketinin iyice yerleştiği, kökleştiği ve sistemleştiği bir zaman dilimi olarak beliriyor. Serginin revaklar altındaki bölümünde, bu dönemin ana hatları ile bir özetini, bu dönemde telif edilen eserlere dair açıklamaları ve bu dönemin belli başlı Nur Kahramanları ile ilgili bilgileri bulacaksınız. Büyük odadaysa serginin kapsadığı döneme ait eserler yer alıyor. Sergide dikkat çeken en önemli eşyalardan biri, Bediüzzaman’ın "bin kalemli kâtip" sözüyle tarif ettiği teksir makinesi. Bu makine, Ahmet Nazif Çelebi ile oğlu Salâhaddin Çelebi tarafından İnebolu’ya getirilen ve Risalelerin çoğaltılmasında bir çığır açan orijinal makinenin ta kendisi. O dönemi Bediüzzaman Said Nursî ile birlikte yaşayan ve Risale-i Nur’un birçok yerinde adları geçen kahramanlar da sergide ayrıca tanıtılıyor. Bu kahramanlardan hayatını Bediüzzaman uğruna feda eden Binbaşı Âsım Bey, Hafız Ali ve Hasan Feyzi ile ilgili belge ve bilgiler ise, "Üç Şehitler" adlı bir özel bir odada ziyarete açılıyor. Serginin bir özel bölümü de hanımlara ait. Risale-i Nur hizmetinin ilk yıllarında büyük emekleri bulunan ve Risalelerde adları geçen bu hanımlarla ilgili belge ve hatıralar, "Nur Hizmetinin Anneleri" başlıklı bölüm de yer alıyor. Sergi ile ilgili bilgiler: YER: Rüstempaşa Medresesi Sururi Mahallesi Medrese Sokak No: 2 Posta kodu: 34120 Eminönü / İstanbul ( Yeşildirek karakolu arkası) E-Posta: [email protected] Telefon : +90 212 527 81 81
<< Önceki Haber Bu sergide tarih canlanıyor- Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER