'Bu topraklar her dönem bir bedel ödemiştir'

Polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Osman Özgür Açıkgöz’ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz, “Onlar yazdıkları senaryoyu oynadıklarını düşünsünler ve sevine dursunlar, biz asıl senaryoyu yazan Rabbimize sığındık” dedi.

'Bu topraklar her dönem bir bedel ödemiştir'

Polislere yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama çıkanlardan emniyet müdürü Osman Özgür Açıkgöz tutuklandı. Avukatıyla birlikte gelerek kendi teslim olan Açıkgöz hakkında, devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk amaçlı temin etmek iddiasıyla 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde geçici görevli hakim Fevzi Keleş tarafından tutuklama kararı verildi. Tutuklama kararında hakimin, dinleme ve izleme için mahkeme kararları alındığını ve buna göre bu işlemlerin yapıldığını belirtmesine rağmen tutuklama kararı vermesi dikkat çekti. 

Tutuklanan Emniyet Müdürü Osman Özgür Açıkgöz’ün eşi Zeliha Özlem Açıkgöz, “Onlar yazdıkları senaryoyu oynadıklarını düşünsünler ve sevine dursunlar, biz asıl senaryoyu yazan Rabbimize sığındık” dedi. Açıkgöz, “Bu topraklar her dönem bir bedel ödemiştir. Onlarca yıl yüzlerce yıl önce, savaşarak kan akıtılmış. Bugün de eğer bu bedel ödeme cezaevine girerek olacaksa ne mutlu bize, çok şükür.” ifadelerini kullandı.

Karardan sonra açıklama yapan avukatlar, kendilerini müvekkillerinin tutuklanmasının üzmediğini hukukun bu kadar katledilmesine üzüldüklerini söyledi. 

Müvekkilinin idari pozisyonda olmasına rağmen tutuklandığını anlatan Avukat Kemal Şimşek, Şimşek, “İdari amir pozisyonunda olduğunu, herhangi bir dosyada herhangi bir işlemin takipçisi olmadığını sadece idareten yönlendirici olduğunu ifade etmesine rağmen, herhangi bir suç kastıyla hareket etmemiş olması, aleyhine delil olmamasına rağmen sadece bir takım dinlemelerde devlet güvenliği gerekçesi gösterilerek ki onlarında içerikleriyle ilgili hala bir bilgimiz yok. Nedir bu yüksek devlet güvenliği? Normal kriptolu olmayan bir telefondan yüksek düzey bir yetkilinin normal bir telefondan konuşacağı gerekçe ne olabilir? Ne kadar büyük bir devlet güvenliği olabilir?” açıklamasında bulundu.

CİHAN

<< Önceki Haber 'Bu topraklar her dönem bir bedel ödemiştir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER