Çankaya Köşkü'nde haritalı Musul zirvesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Musul zirvesi sona erdi.

Çankaya Köşkü'nde haritalı  Musul zirvesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Musul zirvesi sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren zirvenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Köşk'ten ayrıldı. Erdoğan, aracında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile birlikte Köşk'ten çıktı. Musul'da Türk konsolsluğu çalışanlarının IŞİD tarafından rehin alınması üzerine gerçekleştirilen zirveye Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru katılmıştı. Ayrıca Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan da zirveye Erdoğan ile birlikte gelmişti.
Zirve 19.30'da başlamış, Erdoğan ise toplantıya 20.00'de katılmıştı. Erdoğan, zirve öncesinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Musul konusunda bir telefon görüşmesi yapmıştı. Köşk, herhangi bir açıklama yapılmayacağını duyurdu.
DAVUTOĞLU PROGRAMINI İPTAL ETTİ
Bu arada, Birleşmiş Milletler'de temaslarda bulunan ve Genel Sekreter Ban-ki Mun ile görüşecek olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, son gelişmeler üzerine programını iptal ederek Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktı.  Başbakanlık kaynakları, Türkiye Başkonsolosluğu başta olmak üzere kentteki gelişmelerin yakından takip edildiğini, önümüzdeki saatlerde Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapılacağını kaydetti.


<< Önceki Haber Çankaya Köşkü'nde haritalı Musul zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER