Davutoğlu'nun 'Musul Tweet'i hemen akıllara geldi

Davutoğlu'nun "Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı" açıklamasının üzerinden bir gün geçmeden baskın yaşanması dikkat çekti.

Davutoğlu'nun 'Musul Tweet'i hemen akıllara geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Twitter hesabından Irak'ta yaşanan gelişmelere dair mesajlar paylaşmıştı. Davutoğlu'nun "Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı. Musul'da görev yapan tüm konsolosluk çalışanlarımız ve emniyet görevlilerimize de vakur duruşları için teşekkür ediyorum." diye açıklama yapmasının üzerinden bir gün geçmeden IŞİD, Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu işgal etti.

Irak'ın Musul şehrini dün ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskın yaptığı bildirildi. Reuters'a konuşan iki Türk hükümet yetkilisi 'Militanlar Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu hesabından şu Tweet'leri paylaşmıştı: 

"Son 48 saattir Irak'ta yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Musul ile Erbil Başkonsolosluklarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Musul başkonsolosluğumuzun güvenliği için gerekli önlemler alındı. Musul'da görev yapan tüm konsolosluk çalışanlarımız ve emniyet görevlilerimize de vakur duruşları için teşekkür ediyorum. 28 vatandaşımızla ilgili olarak da bir çok kanaldan durumu takip ediyoruz. Şu ana kadar edindiğimiz bilgilere göre vatandaşlarımızın sağlıkları iyi. Onları bir an önce ailelerine kavuşturmak için yoğun bir mesai içindeyiz."

<< Önceki Haber Davutoğlu'nun 'Musul Tweet'i hemen akıllara geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER