'Cemaati bitirme planı yolsuzluk operasyonundan önce başladı'

Önce Yeni Şafak'tan sonra da ders verdiği Haliç Üniversitesi'nden gönderilen Prof. Dr. Osman Özsoy, 'AKP'nin Cemaate operasyon hazırlığı 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonu sürecinden önce başladı' dedi.

'Cemaati bitirme planı yolsuzluk operasyonundan önce başladı'

AKP'nin Cemaate operasyon hazırlığını 16 Mayıs 2013'teki yazısında kısmen dile getirdiğini söyleyen Prof. Dr. Osman Özsoy, İnternethaber'e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE O RÖPORTAJDAN ÇARPICI BÖLÜMLER:

17 ARALIK OLMASAYDI DA AKP CEMAATE OPERASYON HAZIRLIĞI İÇİNDEYDİ"

Cemaate yönelik tasfiyeler nedeniyle önce Yeni Şafak ve Haber 7'deki köşenizden sonra da Haliç Üniversitesi'ndeki görevinizden oldunuz. Sizinle ilgili bu süreci bize biraz anlatır mısınız? Neler yaşandı?

Öncelikle şunun altını çizelim. Başbakan başta olmak üzere Hükümet üyelerinin hizmet hareketi ile ilgili 17 Aralık Olayı üzerinden yaşadıklarını iddia ettikleri “hayal kırıklığı” bir aldatmaca, saptırma ve algı yönetiminden ibarettir.

Geçtiğimiz yıl 16 Mayıs 2013 tarihinde Yeni Şafak’taki köşemdeAnkara dedikoduları...” başlıklı köşe yazısı kaleme aldım. Bir yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl Mayıs ayında uluslararası bir kongrede bildiri sunmak için Ankara’ya gittiğimde, hazır gitmişken eş dostu ziyaret ve bir çaylarını içmek amacıyla bazı kamu kurumlarına da uğramıştım. Hükümetin Hizmet Hareketi’ne mensup olduğunu iddia ettiği insanlara yönelik husumet derecesine varan rahatsız edici bir yola girdiği tüm gerçekliğiyle ortadaydı. Nitekim bir yıl önce kaleme aldığım “Ankara dedikoduları...” başlıklı yazımda dinlediklerim karşısında gizleyemediğim şaşkınlığım nedeniyle midemin bulandığını da detaylarıyla paylaştım...

Sözün kısası, Hükümet 17 Aralık olmasaydı bile Başbakan dahil olmak üzere hükümet içindeki çekirdek bir kadro Hizmet'e yönelik çoktan bir operasyon hazırlığı içindeydi.

Yeni Şafak'tan gönderilme süreciyle ilgili de konuşan Osman Özsoy, "17 Aralık olayından bir kaç gün önce gazetenin genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül'ü ziyaret etmiştim. Yazılarımla ilgili bir problem ve baskı olması durumunda rahatlıkla benimle paylaşabileceklerini söyledim. Karagül “Bir sorun yok” dedi. Hatta öyle bir durum olduğunda arkanda dururuz dedi. Aradan üç dört gün geçti ve insan kaynaklarından arayıp yazılarıma son verildiğini söylediler.

Twitter'da okuyucularıma duyurdum bu gelişmeyi ve “Gazete yönetimini aşan bir üst iradenin buna neden olduğunu tahmin etmek güç değil. Gazete yönetimi ve arkadaşlara kırgın değilim.” dedim." şeklinde konuştu.

YENİ ŞAFAK YAZIDAKİ O BÖLÜMÜ SANSÜRLEMİŞ

Cemaat süreci "28 Şubat'tan beter" olarak nitelendiriyor. Fethullah Gülen'in de bu yönde açıklamaları oldu. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Gazeteye gönderdiğim bir yazımda “Hizmet Hareketi 28 Şubat'ta bile bu kadar baskı altında kalmamıştı” yazdığımda henüz 17 Aralık olayı olmamıştı. Bu ifadeyi kesinlikle giremeyeceklerini ve kabul edemeyeceklerini söylediler. Nitekim girmediler de... Bu erken tespitte ne kadar haklı olduğumuz sonrasında yaşanan gelişmelerle haklı çıktı."

<< Önceki Haber 'Cemaati bitirme planı yolsuzluk operasyonundan önce başladı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER