Cemil Bayık'tan silah bırakmaya yalanlama

Cemil Bayık: Kürtler özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan kim gerillanın direnişten vazgeçeceğini ve silah bırakacağını sanıyorsa o hayal görüyordur. Hiç kimse hayale kapılmasın.

Cemil Bayık'tan silah bırakmaya yalanlama

Kürtçe Yayımlanan Azadiya Welat gazetesine, 'Kürdistan devrim tarzının zamanı' başlıklı makale yazan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Ortadoğu'nun hala demokratik siyasetin hakim olduğu ve silahların devre dışı bırakıldığı bir coğrafya olmadığını, herkesin hangi coğrafyada yaşadığını bilmesi gerektiğini belirtti.

Cemil Bayık, şunları söyledi:

"Ortadoğu'da ancak büyük mücadeleler verilerek ve ağır bedeller ödenerek özgür ve demokratik yaşama kavuşulur. Ortadoğu'da demokrasi ve özgürlük için daha çok mücadele vermek gerekmektedir. Meşru savunma gücünden vazgeçmek, başta Kürtler olmak üzere Ortadoğu halklarını despotik ve eli silahlı devletlere ve çetelere teslim etmek olur. Amiyane deyimle kediye ciğer teslim etmek anlamına gelir. Demokrasi ve özgürlük zihniyetiyle değil, silahlı gücüyle içeride ve dışarıda hakim olmak isteyen bir güç de Türk devletidir. Hatta 'benim silahlı gücüme içeride ve dışarıda kimse karşı çıkamaz, boyun eğmek zorundadır' diyen bir güçtür Türkiye. Türkiye sadece içeride antidemokratik bir politika izlemiyor, dışarıda da despotik ve zalim devletleri ve çeteleri destekliyor. Rojava'da ve Suriye'de kimlerden yana olduğunu ortaya koymuştur. Rojava'da ve Kobane'de demokrasi güçlerini değil de, eli silahlı ve Kürtleri teslim almak isteyen çeteleri destekliyor. Ortadoğu'da özellikle Kürtler meşru savunma gücüne sahip olmadan varlığını koruyamazlar. Fiziki ve kültürel soykırıma tabii tutulurlar. Hala hiçbir devlet ve siyasi güç bu amacından vazgeçmiş değildir. Türkiye hala bu zihniyettedir. Bu nedenle Kürtler meşru savunma gücünü koruyacak, hatta daha fazla güçlendireceklerdir. Dolayısıyla Kürtler ve Kürdistan halkı özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan kim gerillanın direnişten vazgeçeceğini ve silah bırakacağını sanıyorsa o hayal görüyordur. Hiç kimse hayale kapılmasın, gerçekçi olsun. Kürtler özgür ve demokratik yaşama kavuşmadan bu tür hayalci şeyleri dillendirmesin."

<< Önceki Haber Cemil Bayık'tan silah bırakmaya yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER