Cezaevinden görülmemiş mektup skandalı

Sahur operasyonuyla tutuklanan polislerin kaldığı Silivri Cezaevi’nde yeni bir skandal yaşandı.

Cezaevinden görülmemiş mektup skandalı

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’na gönderdiği mektupla gündemi sarsan Yakub Saygılı hukuk dışı bir uygulamaya maruz kaldı. Cezaevi yönetimi, Saygılı’nın kendisini ziyarete gelen ailesine vereceği mektuplara el koydu.

Yolsuzluk ve terörü soruşturdukları için hukuk dışı bir uygulamayla tutuklanan emniyet mensuplarına yönelik skandallar bitmiyor. Silivri Cezaevi’nde kalan polisler, neredeyse her gün yeni bir keyfi uygulamayla karşılaşıyor. Son skandal, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’ya yönelik gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta AKP’li 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını inceleyen TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu’na gönderdiği mektupta çarpıcı bilgilere yer veren Saygılı’yla görüşmek için ailesi cezaevine gitti. Ancak Saygılı’nın yazdığı mektuplara cezaevi yönetimi tarafından el konuldu.

Saygılı’nın eşi Esra Saygılı, 3 haftalık bebeği Kenan Şamil ile önceki gün Silivri Cezaevi’ne geldi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Saygılı, eşinin moralinin gayet iyi olduğunu belirterek, “Hukuk neyse gereğini yaptıkları için inançlarında hiçbir değişiklik yok. ‘Yine olsa yine aynı şeyi yapardık’ diyorlar ve yine bundan dolayı biz de gururluyuz, mutluyuz.” dedi. Eşinin bebeklerini ilk kez gördüğünü de belirten Saygılı, “Cezaevi yönetimi, bebeğin doğumunu eşime 24 saati geçtikten sonra haber vermişti. Sevindi tabii ki, buruk bir sevinç belki ama yine de mutluydu.” ifadelerini kullandı. Esra Saygılı, maruz kaldığı bir mağduriyeti de şöyle paylaştı: “Mektuplarına el konulduğunu söyledi eşim. Bu haberleşme özgürlüğünü ihlaldir. Birtakım mektuplar yazdığını ama cezaevi yönetiminin buna el koyduğunu söyledi. Hiçbir gerekçe de gösterilmiyormuş. Bizim yazdığımız mektuplar ulaşıyor ama, başkalarının gönderdiği ulaşıyor mu onu bilmiyorum.

‘Çocuklarımı hiçbir bayram bir arada göremedim’

Öte yandan, diğer polislerin aileleri de görüşme için cezaevindeydi. Komiser Mustafa Demirhan’ın babası Erdal Demirhan, “Ben evlendiğim vakit Cenab-ı Allah’a dua ettim. Çocuklarımı vatana millete hayırlı evlat olarak yetişsin diye. Evre evre gelişti, 14 yaşında çocuklarımı devlete verdim, hizmet etsin diye. Çocuklarımı hiçbir bayram bir arada görmedim. Ama şu anda vatana millete hizmeti böyle gördük.” diye konuştu.

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in eşi Mualla Yılmazer de görüşme sonrası şunları dile getirdi: “Ali Fuat Bey’den ayrılalı 4,5 ay oldu. Doğru olduğuna inandığım için günler de sabırla geçiyor. Bazen hiç günler geçmiyormuş gibi oluyor ama sabır daha ağır basıyor.”

Zaman
<< Önceki Haber Cezaevinden görülmemiş mektup skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER