Çok konuşulacak 'Ergenekon' tasfiyesi!

Adli Tıp Kurumu'nda Dursun Çiçek'le ilgili belgeye 'ıslak imzalı' diyen 5 üyenin pasif göreve çekildiği iddia edildi.

Çok konuşulacak 'Ergenekon' tasfiyesi!

Sabah gazetesi, Adli Tıp Kurumu'nda Dursun Çiçek'le ilgili belgeye 'ıslah imzalı' demiş olan 5 üyenin pasif göreve çekildiğini duyurdu. Pasif göreve alınan üyeler Eyüp Kandemir, Gürol Berber, Bülent Özata, İsmail Çakır ve Lokman Başer, farklı kurullara raportör olarak atandı.

Gazetenin birinci sayfadan verdiği habere göre Adalet Bakanlığı'na bağlı Adli Tıp Kurumu'nda 5'i Fizik İhtisas Dairesi'nden olmak üzere 32 kişinin görev yeri değiştirildi. Bu kişilerden 5'i Ergenekon'un en kritik belgelerinden biri olan "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" için "Islak İmza" diye görüş bildirmiş. Fizik İhtisas Dairesi Başkanı Bülent Üner ve Hacı Mehmet Akın ise üçlü kararnameyle atandıkları için görev süreleri bitince görevden alınacak. 

11 üyelik kurulda "İmzanın tespiti zor" diyen 4 üye Tuncay Çınar, Kağan Gürpınar, Uğur Günaydın ve Hasan Karasu yerlerinde kaldı. Çınar ve Günaydın, daha önce muhalefet şerhi nedeniyle görevden alınıp başka birimlere gönderildi. Gürpınar ve Karasu ise dairelerinde kaldı. 

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Haberde ismi geçen Eyüp Kandemir, Lokman Başer, Gürel Berber, Prof. Dr. Bülent Üner ve Dr. H. Mehmet Akın ilgili dairelerinde çalışmalarına devam ettiklerini, Bülent Özata ve İsmail Çakır ise 2 yıla yakın bir süredir kurumdan ayrıldıklarını bildiren Bakanlık ayrıca "Belgedeki imza tespit edilemez diyen 4 üye" olarak adlandırılan uzmanlardan Kağan Gürpınar yaklaşık 2 yıl kadar önce kurumdan ayrılarak üniversiteye geçtiğini ve Hasan Karasu, Tuncay Çınar ve Uğur Günaydın ise çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.


ZAMAN-CİHAN


<< Önceki Haber Çok konuşulacak 'Ergenekon' tasfiyesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER