Cumhurbaşkanı Gül'den Haşim Kılıç'ın açıklamalarına dair ilk tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Haşim Kılıç konuşurken Gül'ün tebessümü dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı manifesto gibi açıklamalara dair ilk kez değerlendirmelerde bulundu. "BU TİP MESAJLARIN, BU TİP ORTAMIN ÇIKMASI ÜZÜCÜ, ÜZÜLDÜM"
Cumhurbaşkanı Gül, "Tabi devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın çıkması üzücü, üzüldüm doğrusu. Düşünceler ifade edilebilir konuşulabilir ama farklı üslup içerisinde olursa şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor." diye konuştu..

MİT YASASINA İTİRAZA DAİR..

Abdullah Gül, çok tartışılan MİT yasasının onaylanmasına dair, "Anayasal konuda itiraz varsa, başvurulacak yer bellidir." dedi..

TÖRENDE GÜLÜMSEME SORUSUNA CEVAP

Gül, AYM törenindeki 'gülümseme' sorularına ise "Bunlara da hayret ediyorum doğrusu. Her şeyi böyle istismar edenlere. Geçenlerde de Meclis resepsiyonunda sıcak ortamda biraz terlemişim. Dışarısı da biraz serin. Bunları bu tip saptırıp istismar etmeyi hoş karşılamıyorum doğrusu. O söylediğin konuyu da (yüz ifadesi) bugün fark ettim. Bugün söylediler. Bunu internet sitelerinde falan dolaştırıyorlarmış. Bunlar artık doğrusu hafif şeyler." şeklinde cevap verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ise şunları söyledi: 

"Konuşmanın zamanı' dedik, konuşuyoruz önümüzdeki günlerde netleşecek. İkimizde ilgili konuyu konuşuyoruz, kimse Türkiye'yi risk biçmesin."

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AYM'nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen törende konuşmuş; hukukun üstünlüğü ve özgürlük konularına vurgu yapmış ve ''Yargının karşı karşıya kaldığı bu iddianın adı vicdan yolsuzluğudur'' ifadelerini kullanmıştı..
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül'den Haşim Kılıç'ın açıklamalarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER