DHKP-C iddianamesi kabul edildi

İddianamede 9 avukatın 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

DHKP-C iddianamesi kabul edildi

DHKP/C operasyonu kapsamında gözaltına alına ve tutuklanan aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay’ın da arsında bulunduğu 9 avukatın tutuklanmasına ilişkin İstanbul Adalet Sarayı’nda 20 Ocak ve 18 Şubat 2013’de yapılan iki ayrı eyleme ilişkin soruşturma tamamlandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede DHKP/C operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan avukat Efkan Bolaç’ın da arasında bulunduğu 9 avukatın 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Bolaç’ın 18 Şubat 2013’de yapılan eyleme katıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, haklarında dava açılan avukatlar Sinan Zincir, Efkan Bolaç, Hüseyin Boğatekin, Tamer Doğan, Süleyman Gökten, Ali Şafak, Zeycan Balcı Şimşek, Engin Gökoğlu ve Sinan Varlık’ın  eylem sırasında “polise direndikleri” ve “gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet ettikleri” iddia edildi.

İddianamede, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay silahlı terör örgütü yöneticiliği ile suçlanıyor.
<< Önceki Haber DHKP-C iddianamesi kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER