Danıştay'dan çok dikkat çekici bir başörtüsü kararı!

Açıköğretim'de okuyan Gülsüm Coşkun'un, "Peruğu kulağını göstermiyor" denilerek iptal edilen sınavı için son sözü Danıştay söyledi.

Danıştay'dan çok dikkat çekici bir başörtüsü kararı!

Danıştay dikkat çeken bir başörtüsü kararına imza attı. Açık Öğretim sınavı "Peruğu kulağını göstermiyor" denilerek iptal edilen Gülsüm Coşkun'un mağduriyeti 4 buçuk yıl sonra sona erdi. 

Anadolu Üniversitesi İlahiyat Ön Lisans öğrencisi Gülsüm Coşkun, 5 Nisan 2008'de sınava girmek için İstanbul'daki sınav salonuna gitti. Herhangi bir engellemeye maruz kalmadan sırasına oturup, sınavın başlamasını bekledi. O dönemde başörtüsü ile sınava alınmadığı için başında peruk vardı. 

Soru ve cevap kağıtlarının dağıtılmasını bekleyen Coşkun, salon sorumlusu Sevilay Akça'dan duyduğu sözlerle adeta şok oldu. İddiaya göre Sevilay Akça, "Peruğunu beğenmedim, saça benzemiyor, çıkar onu, öyle sınava gir" dedi. 



Coşkun'un itiraz etmesi üzerine öğretmen Akça'nın sözleri tehdide dönüştü. Öğrenci Coşkun'a "Çeneni kırarım senin" diye çıkışan Akça kılık kıyafet gerekçesiyle Coşkun'a "Sınava hiç gelmedi" işlemi yaptı.

Coşkun, durumu bina sorumlusuna aktarıp şikayetçi oldu. Buna karşın Sevilay Akça geri adım atmadı, Gülsüm Coşkun sınava girmemiş sayıldı. Durum, Eskişehir 2'inci İdare Mahkemesi'ne taşındı. Ancak mahkeme "Hukuka aykırılık yok" dedi. 

Davada son sözü Danıştay söyledi. İdare Mahkemesinin kararını bozan Danıştay 8. Dairesi, Anayasa'ya vurgu yaptı ve kimsenin eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamayacağını belirtti. Kararın emsal oluşturduğuna dikkat çeken hukukçular ise benzer davaların da etkileneceğine vurgu yapıyor.
<< Önceki Haber Danıştay'dan çok dikkat çekici bir başörtüsü kararı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER