Davutoğlu'ndan Avrupalı işsizlere 'Türkiye'ye gelin' çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “İsviçre Buluşması” toplantısında, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına hitap etti. Davutoğlu, "Eğer Avrupalıların işe ihtiyacı varsa, şimdi onlara da iş kapısı olabilecek yükselen Türkiye var" dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Avrupalılara şaşırtan çağrı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Baden Boveri Platz'da İsviçre'deki Türk toplumu ile bir araya geldiği toplantıda konuştu. Davutoğlu, Berlin'de yakılan Fatih Camisi'ni yerinde ziyaret ettiğini belirterek, "Orada da nerede olursa olsun, her türlü ırkçılığa karşı başımız dik bir şekilde ayakta duracağımızın mesajını verdik. İşte bir kez daha Zürih'ten sesleniyorum; İslam Avrupa 'nın asli dinidir ve asli dini olmaya devam edecektir" dedi. 


"Avrupalılar'ın işe ihtiyacı varsa, onlara iş kapısı olabilecek, yükselen büyük bir Türkiye var"

Salondakilere, çocuklarına "gelecekten kaygı duymamalarını" söylemelerini isteyen Davutoğlu, artık zayıf Türkiye döneminin bittiğini ve bütün çocukların geleceğine sahip çıkacak bir Türkiye olduğunu belirtti. Davutoğlu, "Şimdi Avrupa işsizlikten kırılırken, geçen yıl 1,5 milyon yeni iş üretebilmiş bir Türkiye var. Kriz esnasında 2008'den bu yana 6 milyon yeni istihdam üretmiş, istihdamda dünya rekoru kırmış bir Türkiye var. Artık o dönem bitti. Aksine eğer Avrupalılar'ın işe ihtiyacı varsa, onlara iş kapısı olabilecek, yükselen büyük bir Türkiye var" dedi.


<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan Avrupalı işsizlere 'Türkiye'ye gelin'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER