Davutoğlu'ndan şaşırtmayan açıklama(!)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, su baskınına uğrayan kömür ocağında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılma çalışmalarının devam ettiği maden ocağında incelemelerde bulundu.

Davutoğlu'ndan şaşırtmayan açıklama(!)

Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte maden ocağına gelen Başbakan Davutoğlu'nu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik karşıladı. Davutoğlu, eşiyle birlikte kurtarılmayı bekleyen maden işçilerinin yakınlarının bulunduğu Kızılay çadırına gelerek teselli etmeye çalıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ardından AFAD'ın Mobil Koordinasyon Merkezi'ne girerek brifing aldı. İstanbul'dan gelen ve kurulumu tamamlanan 'Ahtapot' adlı su tahliye aracı da aynı dakikalarda çalışmaya başladı.  Yaklaşık 40 dakika bilgi alan Başbakan Davutoğlu, ocağın girişinde AFAD yetkililerinden kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

KAZANIN SEBEBİ TÜM DETAYLARIYLA ARAŞTIRILACAK

İncelemelerden sonra bir açıklama yapan  Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: “Bakan arkadaşlar diğer görevlilerle bütün geceyi burada geçirdiler. Olayı yakından takip ettik. AFAD süratle buraya intikal etti. Burada süratle bir arama kurtarma faaliyeti başladı. Ancak eğimin yoğunluğu ve özellikle su baskını dolayısıyla çamurlaşan ortam sebebiyle istediğimiz hızda ilerlemedi. 777 kotta işçilerimiz faciayla karşılaştılar. Su seviyesi 8-12 metreye kadar çıktı. Buraya getirilen malzemeyle tam bir kriz yönetimi devreye girdi. İstanbul'dan ahtapot denilen su pompa mekanizması intikal etti. Biraz önce ilk su pompalamaya başladı. Bir taraftan zamanla yarışılıyor. Diğer taraftan da yoğun su nedeniyle ilerleme zorluğu yaşanıyor. Elimizden gelen tüm imkânlarla gece gündüz çalışmaktayız. Her birinin acısını üzüntüsünü paylaşıyoruz. Onların evlatları bizim evlatlarımız. Sabır temennisi bizim için de geçerli. Arama kurtarma ekipleri arasında dalgıçlar var. Olabilecek her ihtiyacı karşılayacak müdahale edecek bütün birikimimiz devreye sokulmuş durumda. İnşallah bu arkadaşlarımızı kurtarırız. İlk hedefimiz oraya ulaşmak ikincisi de bu kazanın sebebi tüm detaylarıyla araştırılacak. Nerede bir ihmal varsa bunun hesabı sorulacak.”
<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan şaşırtmayan açıklama(!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER