Demirtaş'tan Başbakan'a iğneleyici cevap

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun PKK ile paralel yapı arasında bağlantı olduğu iddiasına cevap verdi.

Demirtaş'tan Başbakan'a iğneleyici cevap

Avrupa Parlamentosu'nda çözüm süreciyle ilgili düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, şunları söyledi: "Belge galiba Bugün gazetesine demeç vermiş olmam. Başbakan'ın bu kadar çarpıcı bir zekaya sahip olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Tam bir dedektif gibi çalışmış ve belgeyi bulmuş. Doğrusu çok da gizli yapıyorduk bu işi ama nasıl olduysa anlamış, çözmüş. Bugün gazetesine demeç verince paralel bağlantısı da ortaya çıkmış oldu. Allah akıl fikri versin. Ne diyeyim." 

"KANI BİZATİHİ KENDİSİ DÖKMÜŞ OLACAK"

Davutoğlu’nun yapılan açıklamaları dikkatlice dinlemesi ve anlaması gerektiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti: “Yaptığım değerlendirmede asla ne şiddet başlığı, ne de buna teşvik vardı. Tam tersine, hükümetin çıkardığı veya çıkaracağı güvenlik paketinin, ciddi şekilde kan dökülmesine yol açacağı uyarısı yapıyorum. Paketin geçmemesi için bütün demokratik hakkımızı, muhalefet hakkımızı kullanacağımızı belirtiyorum. Ama başbakanın verdiği cevapta kaygılarımızın haklı olduğu ortaya çıkıyor. Çünkü kendisi ilk etapta hemen kan döküleceğini ifade ediyor. Kim dökecek bu kanı? Kusura bakmasın ama kendisi güvenlik güçlerine bu kadar yetki verirse, öldürme yetkisi verirse, kanı bizatihi kendisi dökmüş olacak. Sorumlusu da kendisi olacak. Topu başka yere atmaya, meseleyi çarpıtmaya gerek yok. Biz evrensel, anayasal bir hak olan gösteri, miting, yürüyüş hakkını kullanma konusunda irade beyan ettik diye bizi şiddet yanlısı göstermeye hiç kimsenin hakkı yok. 

HDP heyetinin Kandil ziyaretiyle ilgili sonuçlar hakkında henüz bilgi sahibi olmadığını belirten Demirtaş, Öcalanın sunduğu müzakere taslağıyla ilgili hükümetin fikrini aldıktan sonra Kandil’de KCK’nın fikrinin alınacağını belirtti. Demirtaş, heyetin daha sonra yeniden İmralı’ya gideceğini kaydetti. Selahattin Demirtaş, Leyla Zana’nın İmralı ziyareti konusunda henüz bir gelişme olmadığını da ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Demirtaş'tan Başbakan'a iğneleyici cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER