Demokrasi ve medyaya darbe operasyonunda son gelişme

Hükümetin, muhalif sesleri sindirme operasyonu kapsamında 14 Aralık günü medyaya yaptığı darbe neticesinde hukuksuz bir şekilde tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Demokrasi ve medyaya darbe operasyonunda son gelişme

Özgür basına yönelik operasyon kapsamında Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklanarak cezaevine konmuştu. Bugün Karaca'nın tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi. Karaca'nın avukatı itiraz dilekçesinde belirttikleri gerekçeler konusunda bir değerlendirme yapılmadığını belirtti. Soruşturma kapsamında Karaca, 19 Aralık'ta İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun tarafından tutuklanmıştı. Karaca'nın avukatı Fikret Duran bu karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur, tutuklamanın usül ve yasaya aykırı bir yönü bulunmadığı gerekçesiyle reddetti.
Duran, itiraz dilekçesini verdiklerinde yaptığı açıklamada, "Usule ilişkin itiraz maddelerinde gözaltı sürecinin başından beri yaşadığımız hukuksuzlukları yazdık. Dosyanın esas bölümünde ise biliyorsunuz makul şüphe ile alınan gözaltı kararı, somut olguya dayalı kuvvetli şüphe gerekçesi ile tutuklama kararına dönüştü. Somut olgu dedikleri savcının önce sorusuna yerleştirip daha sonra itirazımız üzerine sormaktan ve müvekkile isnat etmekten vazgeçtiği ve Sayın Fethullah Gülen ile aralarında geçtiği, iki tarafın da reddettiği konuşmalardır. Sayın savcı soruları geri çekmiş, fakat sayın yargıç ya okumadığından ya da daha önceden gerekçesi hazır bir karar verilmiş olduğundan savcının soruyu geri çektiğini görmezden gelmiştir." değerlendirmesinde bulunmuştu.
İtirazlarının reddi kararının kısaca ifade edildiğini belirten Duran, sundukları gerekçelerle ilgili ise bir değerlendirme bulunmadığını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Demokrasi ve medyaya darbe operasyonunda son gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER