Dezenformasyon zirve yaptı

Türkiye’deTaksim’de başlayan olayların ülkeyeyayılmasının ardından Batı medyasında ‘dezenformasyona’ dayalı haberler çıkmayabaşladı.

Dezenformasyon zirve yaptı

Başbakan RecepTayyip Erdoğan’ın, darbeciler tarafından asılan merhum Başbakan Adnan Menderes’e ilişkinyaptığı hatırlatma, ‘Erdoğan göstericileri Gezi Parkı’nda asmayla tehditediyor’ haberlerine dönüştü. 

Belçika Devlet Radyosu’na İstanbul’dan bağlanan bir Belçikalı, Erdoğan’ın göstericilere aşırı tepki gösterdiğini ve ‘ağaçlarda salladırmakla tehdit ettiğini’ söyledi. Erdoğan’ın bahsekonu sözleri ingilizce altyazılarla youtube’akondu, ‘CNN i Report’ sitesinde de yeraldı.Youtube’da yeralan ingilizce ifadelerde Erdoğan’ın toplumun laik kesimini ölümle tehdit ettiği ve ‘ o protestocuları GeziParkı’nın ağaçlarında sallandırın’ dediği iddia ediliyor.

Erdoğan söz konusu konuşmasında sosyal medyadan şikayet ederken, asılsız tweetlerin atıldığını ve halkın tahrik edildiğini söylüyor. Erdoğan, 37 saniyelik kısmı youtube’a yüklenen konuşmasında ‘Varın bu eylemlerin samimiyetini siztakdir edin.Şimdi günlerdir sosyal medyada asılsız iddialar, iftiralar, ithamlar, yalan haberler havada uçuşuyor.Öyleki oradaki ağaçlar da bunları sallandıracaksın.Alışmışlarya. İnsanlar ölüyor, panzerler göstericileri eziyor diye tweet atan densizlerin, but weetlere sahip çıkan onlarca, yüzlerce faşistin dahi olduğunu görüyoruz’ diyor.Türkiye’de Erdoğan’ın konuşmasında Menderes’e atıf yaptığı, bu tür asılsız tweetlerin dolaştığını kastettiği tartışmakonusu dahi olmazken, Avrupa’da sosyal medyada bu sözler ‘Erdoğan’ı nölüm tehditleri’ olarak yorumlanıyor. 

<< Önceki Haber Dezenformasyon zirve yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER