Dilan Alp'in polise karşı eylemde olduğu anlar!

1 Mayıs'ta çıkan olaylar sırasında yaralanan Dilan Alp ve Meral Dönmez'in polise karşı eylemde bulunduklarını belirtildi

Dilan Alp'in polise karşı eylemde olduğu anlar!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dilan Alp'in 1 Mayıs'ta polise karşı eylemde bulunurken çekilen fotoğraflarını ve görüntülerini basına dağıttı. Diğer yaralı Meral Dönmez'le ilgili de, yapılan açıklamada örgütsel bağlantıları ile ilgili bilgilere yer verildi.


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "1 Mayıs işçi bayramının Taksim Meydanı'nda kutlanmasının yasaklanmasını protesto eden çeşitli marjinal sol gruplar tarafından Taksim Meydanı'na ulaşmak için güvenlik güçlerine havai fişek, Molotof kokteyli, sapanlı ve taşlı saldırılarda bulunulmuştur, Olaylar sırasında, 1995 doğumlu Dilan Alp, Beyoğlu İlçesi Tarlabaşı Bulvarı'nda polise karşı eylemde bulunurken yaralandığı, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde tıbbi müdahalenin yapılmadığı, müşehade altında tutulduğu, şu an durumunun iyiye gittiği ayrıca genç kızın HDK bileşenlerinden 'Türkiye Gençliği' üyesi olduğu, 'Söz Dergisi' (TDP Türkiye Devrim Partisi) ile birlikte hareket ettiği, yaralanması sonucunda örgütler tarafından sahiplenildiği, yakın zamanda örgüt içerisinde faaliyet yürütmeye başladığı" belirtildi.



Emniyet aynı açıklamada, olaylarda yaralanan Meral Dönmez'le ilgili de bilgi verdi. "Dönmez'in 1987 doğumlu olduğu, Okmeydanı'nda yaralandığı, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde pansuman haricinde tıbbi müdahale yapılmadığı, şuan müşahede altında tutulduğu, şahsın DHKP-C örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgüt üyesi olmak suçundan yargılandığı, mahkemece 6 yıl 8 ay hapis ile cezalandırıldığı, cezaevinde 12 ay yattıktan sonra tahliye edildiği" kaydedildi.



Basına verilen fotoğraf ve görüntüde, Dilan Alp'in elinde sirke şişesi olduğu, Meral Sönme'in ise yüzü maskeli ve açık şekilde polise karşı eylemde bulunduğu görülüyor.
<< Önceki Haber Dilan Alp'in polise karşı eylemde olduğu anlar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER