'Dinleme kararı verdi' denilen hakimden iftirayı çürüten açıklama

Hükümete yakın medyanın, Hizmet Hareketi’ne yönelik kara propaganda çerçevesinde ortaya attığı dinleme iddiaları bir bir yalanlanıyor.

'Dinleme kararı verdi' denilen hakimden iftirayı çürüten açıklama

2008-2010 yılları arasında usulsüz dinleme kararları verdiği ileri sürülen eski Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı emekli Hakim Orhan Karadeniz, 14 Mart 2008 tarihi itibarıyla emekliye ayrıldığını, gazetelerin kararların alındığını iddia ettiği tarihte 12 günlük emekli olduğunu bildirdi. Karadeniz, “Önemli davalara bakmış olduğum için hedef haline getirilmek isteniyor olabilirim. Bugüne kadar herhangi bir suç işlemedim. İşlemişsem araştırma yapılsın, cezamı çekerim.” dedi.

Yeni Şafak’ın haberinde, 2008-2012 yılları arasında usulsüz dinlemeler için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin özellikle seçildiği ileri sürülmüştü. 2008-2010 kayıtları için karar veren mahkemenin o dönemki başkanının Orhan Karadeniz olduğu, Karadeniz’in birçok kez kritik isimlerle ilgili ‘takip süresinin uzatılması’ kararı aldığı iddia edilmişti. 2004-2008 yılları arasında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığı yapan Karadeniz, Zaman’a yaptığı açıklamada haberlerin yalan olduğunu emeklilik tarihini belirterek ortaya koydu. Mesleki hayatının 14 Mart 2008’de son bulduğunu belirten Karadeniz, gazete haberinde iddia edilen dinlemelerin Mart ayının 25’inde alındığının yazıldığını aktardı. Dinleme kararlarının yedek üyeler tarafından alındığını kaydeden Karadeniz, bir itiraz durumunda konunun kendilerinin önüne geldiğini söyledi. “Dinleme kararlarına itiraz edilmemişse herhangi bir şekilde haberimiz olmuyordu. İtiraz sonucu karar vermişsem de dosyada mevcuttur.” diyen emekli hakim, konunun araştırılmasını, suç varsa cezasını çekeceğini ifade etti. Zaman’ın Bülent Korucu imzalı dünkü ‘Merhum Erbakan’ı da şikayetçi yaptılar’ başlıklı analiz haberinde, söz konusu çelişkiye dikkat çekilmişti. “Orhan Karadeniz, son duruşmasına 2008’in ikinci ayında çıkmış ve mart başı itibarıyla emekli olmuş. Belge diye yayımladıkları şeydeki tarihlere göre hiçbirine imza atma ihtimali bulunmuyor.” denilmişti.

Söz konusu haberlerde illegal yolla dinlendikleri ileri sürülen şahsiyetler de yapılanın algı operasyonu olduğuna işaret etmişti. Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, usulsüz dinleme haberleriyle gündemin değiştirilmeye çalışıldığını söylemiş, “Kara propaganda bakımından gerçekten çok başarılı bir süreç izleniyor.” demişti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve MHP Trabzon Milletvekili eski Bakan Koray Aydın da  benzer uyarılarda bulunmuştu.ZAMAN
<< Önceki Haber 'Dinleme kararı verdi' denilen hakimden iftirayı çürüten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER