Diyarbakır'da dev operasyon

Diyarbakır Valiliği, Lice, Kocaköy ile Hazro İlçesi ve 5 köyde uyuşturucu kaçakçılarına yönelik büyük bir operasyon başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır'da dev operasyon

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nın yürüttüğü operasyona, jandarma ile polis özel harekat, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve köy korucularıyla birlikte helikopterler de katılıyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki 5 köyde uyuşturucu kaçaklarına yönelik bu sabah saatlerinde hava destekli kapsamlı operasyon düzenlediğini açıkladı. 

Toprak, yazılı açıklamasında, şöyle dedi: "Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki 5 köyde uyuşturucu ekim, işleme ve daha önce üretilenlerin depolandığı yer ile bunları eken, saklayan ve depolayan kişilere yönelik olarak istihbarat birimlerimizin tespit ettiği alanlarda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığımızın sevk ve idaresinde 23 Mayıs 2013 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren uyuşturucu operasyonu başlatılmıştır. Operasyona Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı ile geçici köy korucularından oluşan güvenlik görevlileri, hava destek unsurları ile zırhlı araçların desteğinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı narkotik istihbarat, narkotik köpekler ve diğer ilgili uzman ekipler katılmaktadır."

Açıklamada, operasyonun devam ettiği, ele geçirilen uyuşturucu madde ve diğer malzemelerle ilgili detaylı açıklamanın, daha sonra yapılacağı belirtildi.
<< Önceki Haber Diyarbakır'da dev operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER