Diyarbakır'da tehlikeli provokasyon!

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyünde jandarma karakoluna yeni ek binalar yapılmasını protesto etme amacıyla düzenlenen yürüyüşte 1 kişi öldü, 2'si ağır 9 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da tehlikeli provokasyon!

  • BDP, Karakola ek bina yapılmasını engellemek için yürüyüş düzenledi.
  • Partililer işçi çadırlarını ateşe verdi.
  • Karakola taş ve molotoflarla saldıran ve içeri girmeyen çalışan gruba asker müdahale etti.

BDP Lice İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği ve Lice'ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan karakol önünde düzenlenen yürüyüşten sonra kalabalık inşaat bölümüne girerek çadırları ateşe verdi. Karakola taş, molotoflu saldırıdan sonra yaşanan gerginlikte askerler havaya ateş açtı. Bu sırada karakolu basan grup arasında yer alan Medeni Yıldırım (18) hayatını kaybetti. Olayda Ramazan Çakır, Nebi Aslan, Ronida Pervane, Veysi Özmal, Binar Demir, Jiyan Bulut ve Metin Bulut yaralandı. 

Olayların ardından Lice Cumhuriyet Savcısı, Kayacık Jandarma Karakolu'na gelerek incelemelerde bulundu. Savcı karakoldan çıkarak basın mensuplara çalışmalar hakkında bilgi verdi. Olayın detaylı araştırıldığını belirten savcı, olay saatinde Uçarlı Köyü'nde köylüler arasında silahlı kavga çıktığını ve bu olaylarda da yaralananların olduğunu belirterek, her iki olaydaki yaralıların aynı anda hastaneye kaldırıldığını söyledi. 

Bu arada olayların yaşandığı karakol bahçesinde yangın çıktığı görüldü. Elektrik panolarının yandığı karakolda tadilat çalışmaları devam ediyor. 

"Bu provokasyonu kim yaptıysa ortaya çıkarılacak"

Olaya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Hadiseyi sakinleştirmek için ben milletvekillerimizle de görüştüm. Konu adli boyuta ulaştı. Bir savcımız olay yerinde incelemesini sürdürüyor. Cenaze Lice Devlet Hastanesinden alınarak, merkeze getiriliyor. Burada üzerinde durulması gereken nokta şudur, bu barış süreci coşkuyla giderken bu tür hadiselerin olmasını hiçbir şekilde tasvip etmemiz mümkün değildir."

"Süreci sabote ve provoke etmek isteyen değişik gruplar olabilir" diyen Kıraç, "Bu provokeyi kim hangi gerekçeyle yapıyorsa yapsın, mutlaka idari ve adli soruşturmalar sonrasında ortaya çıkacaktır. Özellikle vatandaşlarımızın sükunetini bozmadan bölgedeki huzur ve güven ortamını devam ettirmesi için üzerine düşen görevi mutlaka eksiksiz yerine getirmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu müessir hadiseden dolayı yapılması gereken adli ve idari işlem mutlaka yapılacaktır" diyen Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet hizmetlerini yürütürken kamu binalarına ihtiyaç duyuyor. Nasıl hükümet konağımız varsa bizim, polis bölgesinde polis karakolları, jandarma bölgesinde de jandarma karakolları var. Diyarbakır'da son dönemlerde ihtiyaç kalmadığı için 9 karakolumuzu kapattık. Halen 15 karakolumuzun yenileme ihtiyacı olduğu için bunlardan 6'sı ihalesi yapıldı. Bunlardan biri de saldırıya uğrayan Kayacık karakoludur. İnşaatlar devam edecektir. Burada yeni bir karakol inşaatı söz konusu değil. Diyarbakır'da 15 karakolun yenileme kararı verilirken 9 karakolun da kapatılması kararlaştırılmıştır, kapatılmıştır. Halkımıza en iyi hizmeti vermek için bunlar yapılmıştır. Bir kez daha bu hadiseden dolayı üzüntülerimi belirtiyorum. Yaşamını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. İnsanlarımız huzur ve sukunetini bozmasınlar. Geçmiş olsun diyorum, herkesi sukunete davet ediyorum."
<< Önceki Haber Diyarbakır'da tehlikeli provokasyon! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER