Emniyet kırmızı alarma geçti!

Emniyet, sansasyonel eylem hazırlığında oldukları tespit edilen terör örgütü DHKP-C üyelerinin peşine düştü.

Emniyet kırmızı alarma geçti!

AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıların ardından Emniyet kırmızı alarma geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü bütün birimlere terör örgütü DHKP-C'nin suikast hazırlığında olduğunu duyurdu.

Örgütü yakın takibe alan MİT, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 104 kişilik bir eylemci listesi göndermişti. Yapılan araştırmalar sonunda AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenleyen şahısların bu listede yer aldığı tespit edildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat bilgileri doğrultusunda yeni bir liste daha oluşturdu. O listede farklı ülkelerden Türkiye'ye eylem yapmak üzere gelen ya da gelmeye hazırlanan örgüt üyelerinin kimlikleri deşifre edildi. 

23 Mart'ta İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilen listede, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Yunanistan ve Suriye'de oldukları tespit edilen 62 kişinin isim ve fotoğrafları yer aldı. 

Emniyet, uyarı yazısında 30 Mart - 17 Nisan arasındaki tarihlerin "devrim şehitleri haftası" olarak nitelendirildiğine dikkat çekti. Bu süreçte örgütün eylem yapma ihtimali olduğunun göz önünde bulundurulması istendi ve "güvenlik önlemlerini artırın talimatı" verildi.
<< Önceki Haber Emniyet kırmızı alarma geçti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER