Emniyet'e operasyonda 2 polis serbest

Dün haklarında yakalama kararı çıkan ve bugün teslim olan 17 polisten ikisi Mehmet Kılıç ve Hidayet Kemal serbest bırakıldı.

Emniyet'e operasyonda 2 polis serbest

Polislere yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan polislerden Mehmet Kılıç ve Hidayet Kemal ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.


Sahur vakti yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerden 17’si hakkında yine yakalama kararı çıkmıştı. Dün çıkan karardan sonra polislerden Mehmet Kılıç, sabah saatlerinde adliyeye ifade vermeye geldi. Uzun süre hakim bekleyen Kılıç’ın ifadesi akşam saatlerinde tamamlandı. Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, Kılıç’ın serbest bırakılmasına karar verdi.  Yine akşam 21.30 sıralarında avukatı Sıddık Filiz ile adliyeye gelerek teslim olan Hidayet Kemal'de serbest bırakıldı.


HAKİM POLİSLERİN İTİRAZINI KABUL ETMİYOR

Hakim Özcan, kendisinin sadece yakalama kararını polislerin yüzüne okuyacağını ve emniyet mensupları hakkında tutuklama veya salıverilme yönünde kararını açıklayacağını bildirdi. Soruşturmayı yürüten Hakim Pur ise pazartesi günü işbaşı yapacak.

Yolsuzluk, rüşvet, Ergenekon, Balyoz ve Selam Terör Örgütü soruşturmalarını yürüten polislere yönelik Sahur operasyonunda 17 polis hakkında çıkarılan yakalama kararlarına itirazı hakim kabul etmiyor. Avukatların itiraz için 18 saat boyunca adliyede beklediği Hakim Cevdet Özcan, yakalama kararını kendisinin vermediğini bu nedenle de itirazın kararı çıkaran Hakim Pur'a yapılmasını istedi. Özcan, kendisinin sadece yakalama kararını polislerin yüzüne okuyacağını ve emniyet mensupları hakkında tutuklama veya salıverilme yönünde kararını açıklayacağını bildirdi.

Cuma akşam 20.00 sularında 2 nolu Sulh Hakimi Hulusi Pur, savcı İrfan Fidan'ın 22 Temmuz sahur operasyonu kapsamında serbest bırakılan 17 kişinin yakalanma talebini kabul etti. Yakalama kararının gerekçesinde Pur, 17 emniyet görevlisinin mahkeme sorgusu yapılmadan serbest bırakıldığını belirterek, polisler hakkında yeniden yakalama kararı çıkardı. Pur'un akşam mesai saati bittikten sonra açıkladığı karara polis avukatları geç saatlerde ulaşabildi. Bu nedenle avukatlar yakalama kararına itiraz edemedi. Cumartesi sabah erken saatlerde adliyeye gelen avukatlar itiraz dilekçelerini verecek bir makam bulamadı. Pur'un verdiği kararı kaldırmak isteyen avukatlar nöbetçi hakimin gelmemesi nedeniyle  saatlerce  adliye koridorlarında beklemek zorunda kaldı. Bu sırada hakkında yakalama kararı çıkarılan emniyet mensubu Mehmet Kılıç, adliyeye gelerek teslim oldu. Ancak hakim olmadığından Kılıç, mahkeme önünde avukatıyla Özcan'ın gelmesini bekledi.  Avukatlar saatlerce nöbetçi hakime ulaşamamalarını tutanakla kayıt altına aldı. Saat 15 sularında nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, adliyeye girdi. 6. Kattaki odasına geçen Özcan, burada Selam Tevhit Terör Örgütünü soruşturdukları için haklarında soruşturma açılan polislerin dosyalarını incelemeye başladı.

Saat 17'de incelemesini tamamlayan Özcan, avukatları duruşma salonuna çağırdı. Avukatların yakalamaya itirazlarını değerlendirmeyeceğini belirten Özcan, hazır olan polisleri ifadelerini alacağını söyledi. Hakimin bu tutumuna avukatların itiraz etmesine rağmen Özcan, yakalama kararını kendisinin çıkarmadığını hafta içi kararı veren Hakim Hulusi Pur'a itiraz etmelerini istedi. Ancak hakim Özcan görmezden geldiği bir durum var. Oda itiraz için yönlendirdiği Hulusi Pur da, 1 nolu Sulh Hakimi Bekir Altun'un kararına itiraz neticesinde yakalama hükmünü çıkarmıştı. Avukatların yakalamaya ilişkin itirazlarının sonuçsuz kalması üzerine sabah saatlerinden itibaren adliyede bekleyen emniyet görevlisi Mehmet Kılıç'ın sorgusuna geçildi.
<< Önceki Haber Emniyet'e operasyonda 2 polis serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER