En borçlu belediye

Seçimden sonra belediye borçlarında büyük artış yaşandı. İşte en borçlu belediye...

En borçlu belediye

Temiz su temininden çevre temizliğine, yol yapımından otopark işletmesine kadar birçok alanda hizmet veren belediyelerin toplam borcu, son yerel seçimden sonra 50 milyar lirayı aştı. Özellikle banka borçları dikkat çekti.

Geçmişte de büyük sorunlara yol açan, bu nedenle zaman zaman çareler aranan ve aflarla gündeme gelen belediye borçları, son yerel seçimden bu yana yine dikkat çekiyor.

MEZARLIK VE CAMİ SATIŞI

Borçlarını karşılamak için mezarlık ve cami satışıyla gündeme gelen belediyelerin, toplam borcu son seçimin ardından 46.1 milyar liradan 50,7 milyar liraya yükseldi. Belediyelerin kamu idarelerine mali borcu 2,4 milyar lira, dış mali borcu 5,9 milyar lira vergi ve sosyal güvenlik borcu ise 3,1 milyar lira olarak gerçekleşti.

BANKALARA 9 MİLYAR LİRA

Yine yerel seçim öncesi 9,1 milyar lira olan banka kredisi borçları da 10,8 milyar liraya ulaştı. Ayrıca tüm mahalli idarelerin (belediye, il özel idareleri ve mahalli idare birlikleri) toplam borcu ise 55,2 milyar lira olarak gerçekleşti.Son 1 yıllık rakamlara bakıldığında mahalli idarelerin borç stoğu yüzde 13 arttı. Mahalli idare borcu içinde belediyelerin payı ise yüzde 92 gerçekleşti.

EN BORÇLU KOCAELİ

Bugün'ün haberine göre; Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu'na (SGK) gö­re en yük­sek bor­cu olan be­le­di­ye 213 mil­yon li­ra ile Ko­ca­eli Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ol­du. Bu be­le­di­ye­yi 164 mil­yon li­ra Ada­na Bü­yük­şe­hir ve 145 mil­yon li­ra ile Şan­lı­ur­fa Bü­yük­şe­hir iz­le­di. Ay­rı­ca SGK'ya 2 bin 40 be­le­di­ye borç­lu du­rum­da.

<< Önceki Haber En borçlu belediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER