Erdoğan: Siyasi ve diplomatik bir pazarlık kesinlikle oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rehinelerin kurtarılmasına ilişkin açıklama: Personelin kurtarılmasında maddi pazarlık yok, diplomatik-siyasi pazarlık oldu...

Erdoğan: Siyasi ve diplomatik bir pazarlık kesinlikle oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM’nin Genel kurul görüşmelerine katılmak üzere New York’a hareket etmeden önce basın toplantısı düzenledi. 

"MADDİ PAZARLIK YOK, DİPLOMATİK BİR PAZARLIK KESİNLİKLE SÖZ KONUSU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu personelinin Türkiye'ye getirilmesinde pazarlık yapıldığı iddiasına ilişkin, "İddiaları ileri sürenler neye dayanarak bunu ileri sürüyorlar, bunu bilemem. Pazarlıktan neyi kastediyorlar bunu da bilemem. Burada eğer maddi bir pazarlıktan bahsediyorlarsa böyle bir şey kesinlikle, katiyen söz konusu değil. Ama siyasi noktada, diplomatik bir pazarlıktan bahsediyorlarsa burada tabii ki siyasi, diplomatik bir pazarlık kesinlikle söz konusu. Zaten bu diplomasi zaferidir." açıklamasında bulundu.

"TAKAS OLDU VEYA OLMADI NETİCEDE 49 VATANDAŞIMIZ GELDİ"

Erdoğan, IŞİD işe takas yapıldığına dair iddiaların sorulmasına ise, "Takas oldu veya olmadı neticede 49 vatandaşımız geldi. Bizim bu 49 vatandaşımızı hiçbir şeyle değiştirmemiz mümkün değil. Velev ki olsa dahi böyle bir takas olmuş olsa bile ben şuna bakarım: Benim 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişmez, hamdolsun ailelerine kavuştu diye düşünürüm." ifadeleriyle cevap verdi.

<< Önceki Haber Erdoğan: Siyasi ve diplomatik bir pazarlık kesinlikle oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER