Erdoğan'ın '4. dalga olabilir' ifadesiyle ilgili şok iddia

İfadesini aldığı bir polise, Erdoğan’ın sözünü ettiği 4. dalgayla ilgili işaret verdiği öne sürülen Savcı İ. U.'nun “HSYK seçimlerini biz alacağız. Seçimi aldıktan sonra sırayla basın ve işdünyasına operasyon yapılacak” dediği iddia edildi.

Erdoğan'ın '4. dalga olabilir' ifadesiyle ilgili şok iddia

17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına katılan 12 polisten 5’i tutuklanırken, 7’si serbest bırakıldı. İfadesini aldığı bir polise, Erdoğan’ın sözünü ettiği 4. dalgayla ilgili işaret verdiği öne sürülen Savcı İ. U.’nun HSYK seçimlerini biz alacağız. Seçimi aldıktan sonra sırayla basın ve işdünyasına operasyon yapılacak” dediği iddia edildi.

22 Temmuz operasyonunun üçüncü dalgasında gözaltına alınan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yardımcısı Kazım Aksoy’un da aralarında bulunduğu beş kişi tutuklandı. Yedi polis ise serbest bırakıldı. Polislere “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlamaları yöneltildi.

YEDİ KİŞİ SERBEST
Operasyonun üçüncü dalgası kapsamında iki gün önce adliyeye sevk edilen 17 kişiden tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişinin sorgusu Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce yapıldı. Sorgulamayı önceki gece bitiren ancak kararını dün sabah açıklayan hâkim Bekir Altun; eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yardımcısı Kazım Aksoy, polisler Arif İbiş, Mustafa Demirhan ve Hüseyin Korkmaz’ın tutuklanmasına hükmetti. Yedi kişinin de serbest bırakılmasına karar verildi. Önceki gün adliyeye sevk edilen 16 kişiden tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen sekiz kişinin ise sorgusu devam ediyor.

AYSUN YAZICI - TARAF
<< Önceki Haber Erdoğan'ın '4. dalga olabilir' ifadesiyle ilgili şok iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER