Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye Koğuşu'na bir gözaltı daha

14 Aralık 2014 günü, Türk demokrasisi adına karanlık bir gün olarak tarihe geçti. ‘Makul şüphe’ yasasının onaylanmasından sonra algı operasyonlarının ardı arkası kesilmedi. Kars’ta da bir öğretmen tweet mesajını retweet ettiği iddiası ile gözaltına alındı. Bilgisayarına el konuldu.

Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye Koğuşu'na bir gözaltı daha

Türkiye genelinde 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yürütülen algı operasyonlarına Kars’ta bir yenisi eklendi. Kars merkezde dün öğle saatlerinde ‘Makul şüphe’ çerçevesinde Mecit Aygül adlı öğretmen polisler tarafından bulunduğu kırtasiye dükkanında gözaltına alındı. Güvenlik Şube ekiplerince alınan Aygül evine götürüldü. Eşi ve çocuklarının önünde 5 polis tarafından evi aranan Aygül’ün dizüstü bilgisayarına el konuldu. Evinden çıkarken basın mensuplarına Aygül, “Sosyal medya, sosyal medya” diyerek emniyete götürülme sebebini özetledi.

Aygül’ün avukatı Ersin Vargün, şu an bir arama kararı olduğunu arama kararının ardından savcının ifadesini alacağını söyledi. Vargün, “Mecit Aygül’ü güvenlik şubeye götürecekler akabinde ise ifadesi alınacak büyük bir ihtimalle salıverileceğini düşünüyoruz. Sebebinden ciddi bir malumatımız yok açıkçası çok bilgi verilmedi. Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren bir mesajın bir başkası tarafından yazılmış bir mesajın paylaşılması konusunda bilgi verildi. Ancak Cumhurbaşkanı’na hakareti içeren herhangi bir şeyden bahsedilmedi.” dedi.

<< Önceki Haber Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye Koğuşu'na bir gözaltı daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER