Erdoğan'ın talimatıyla kurulan birimden nokta operasyon

MİT çatısı altında polis ve askerlerden oluşan İstihbarat Koordinasyon Merkezi'nin ilk operasyonunda Yunanistan'daki Lavrion kampına terör eğitimi için eleman gönderen DHKP-C'li kadın militan yakalandı.

Erdoğan'ın talimatıyla kurulan birimden nokta operasyon

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Genelkurmay, Emniyet ve Jandarma İstihbarat birimleri arasında etkin işbirliğini sağlamak amacıyla Başbakan'ın talimatıyla MİT çatısı altında oluşturulan İstihbarat Koordinasyon Merkezi operasyonel faaliyetlerine başladı.

Yeni oluşumun ilk icraatında sansasyonel eylemlerle kendinden söz ettirmeye çalışan DHKP-C örgütünden önemli bir isim yakalanıp tutuklandı.  Edinilen bilgilere göre daha önce istihbarat birimlerinin yakından tanıdığı DHKP-C'nin aktif militanlarından Hatice A. yakın takibe alındı.  Hatice A.'nın örgüt elemanlarının eğitim gördüğü Yunanistan'daki Lavrion Kampı'na Türkiye'den adam gönderdiği saptandı.

İstihbarat Koordinasyon Merkezi'nin elde ettiği bilgiler MİT İstanbul Bölge Başkanlığı'nca İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne aktarıldı ve operasyon için ekipler hazırlandı. Hatice A.'nın da adam yolladığı Lavrion Kampı'na gitmek üzere sınırdan insan kaçıran bir kaçakçıyla anlaştığı istihbaratı değerlendirildi düğmeye basıldı. Hatice A. kaçmaya fırsat bulamadan önceki gün İstanbul Gaziosmanpaşa'da polis tarafından gözaltına alındı ve sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

7 YIL TUTUKLU KALDI

Uzun yıllar Tokat kırsalında faaliyet gösteren Hatice A.'nın yasadışı DHKP- örgütü üyesi olması nedeniyle 7.5 yıl cezaevinde kaldığı, ölüm oruçlarına da katıldığı öğrenildi. Örgütten kopmayan Hatice A.'nın tahliye olduktan sonra da faaliyetlerini sürdürdüğü saptandı. MİT İstanbul Bölge Başkanlığı tarafından takibe alınan Hatice A.'nın Lavrion Kampı'na daha önce gönderdiği iki kişi polis tarafından yakalanmıştı. Hatice A.'nın örgüt içinde 'sağlıkçı' olarak bilindiği öğrenildi.

Kurumlararası örnek işbirliği

İstihbarat Koordinasyon Merkezi, istibrarat birimleri arasında etkin işbirliği ve bilgi akışını sağlamak amacıyla oluşturuldu. Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan ve MİT bünyesinden 5'er uzman personelin atanmasıyla MİT bünyesinde oluşturulan İstihbarat Koordinasyon Merkezi kısa süre önce faaliyetlerine start verdi.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın talimatıyla kurulan birimden nokta operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER