'Ergenekon' davasının 297. duruşması başladı

66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 297. duruşması başladı

'Ergenekon' davasının 297. duruşması başladı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral  İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli  Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı  "Ergenekon" davasının 297. duruşması başladı.
         
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları  Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP milletvekilleri Mustafa  Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ile emekli Tuğgeneral Veli  Küçük'ün de aralarında bulunduğu 35 tutuklu sanık katıldı.
         
Duruşmada, başka suçtan tutuklu yargılanan Sami Hoştan ve Yalçın Küçük'ün  de aralarında olduğu 4 tutuksuz sanık da hazır bulundu.
         
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA  Hastanesi'nde tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret  Taşdeler, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Orgeneral Hurşit Tolon  ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 31 tutuklu sanık  ise duruşmaya gelmedi.
         
Duruşmada esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunan tutuklu sanık  Kemal Aydın, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un tanık olarak dinlenilmemesini  eleştirdi.
         
Aydın, Tuncay Güney'in tanık olarak dinlenilmesini, bunun kabul görmemesi  durumunda ise televizyondaki mülakatlarının delil olarak kullanılmasını istedi.
         
Duruşma, Aydın'ın beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.
         
Bu arada öğleden sonraki oturumda Mustafa Balbay'ın, esas hakkındaki  mütalaaya karşı savunma yapması bekleniyor.
<< Önceki Haber 'Ergenekon' davasının 297. duruşması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER