Facebook ile yaşanan görülmemiş hırsızlık

Facebook, eşine ender rastlanan bir hırsızlık yaşanmasına sebep oldu. Polisten Facebook ve Twitter uyarısı geldi.

Facebook ile yaşanan görülmemiş hırsızlık

İzmirli emekli öğretmen, tatilde olduğunu Facebook’ta yer bildirimi ile duyurdu. Daha önceden plan yapan 18 yaşındaki komşusu balkondan girip evi soydu. Bakkalın güvenlik kamerasına takılınca yakalandı...

BİR HAFTA KONTROL ETTİM

Bugün'deki habere göreE.A, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘yer bildirimi’ yapan öğretmenin evde olup olmadığını kontrol için sürekli profilini takip etti. Öğretmen, Facebook’ta Çeşme’de olduğunu deşifre edince E.A, planını uygulamaya koydu. Balkon kapı kilidini kırıp girdiği evde 3 bin lira değerinde altın çaldı. Ancak komşu, bakkalın güvenlik kamerasını atlamıştı. Kamera görüntüleriyle yakalandı.

Çeşme’deki tatilinin ardından evine gelen emekli öğretmen N.S, yatak odasında sakladığı altınlarının olmadığını fark edince polise başvurdu. Evin yakınındaki bir bakkalın güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, hırsızın aynı mahallede oturan E.A. olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan E.A’nın ifadesi şaşırtan hırsızlık yöntemini ortaya çıkardı. E.A, “Evde olup olmadığını kontrol için Facebook sayfasını bir hafta kontrol ettim. Yer bildiriminde Çeşme’de olduğunu paylaştı. O gün eve girdim. Pişmanım” diyerek suçu itiraf etti. Zanlı, denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

ÖZEL BİLGİ PAYLAŞMAYIN

Bazı suçların temelinde sosyal paylaşım siteleri olduğunu vurgulayan polis, internet üzerinde kişisel bilgi ve fotoğraflarını deşifre eden kişilerin art niyetli kişilere davetiye çıkardığına dikkat çekti. Emniyet yetkilileri, bu tarz yer bildirimlerinin suça teşvik ettiğini kaydederek “Facebook ve Twitter’da bulunduğu yeri deşifre eden kişiler, hırsızlar için bulunmaz nimet. Şahsın evde olmadığından emin olan hırsız, elini kolunu sallayarak soygun yapıyor. Kişisel bilgi ve fotoğraflar internette deşifre edilmemeli.” uyarısı yaptı.
<< Önceki Haber Facebook ile yaşanan görülmemiş hırsızlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER