Facebook'ta 'R4BIA' işareti çığ gibi büyüyor

Facebook'ta 24 saat içinde sosyal medyada profil resmini tam 90 milyon kişi değiştirdi.

Mısır'da askerler kalabalığın üstüne ateş açtı

Mısır'daki darbecilerin katliamı sonrası sembol haline gelen Rabia Selamı sosyal medyada çığ gibi büyüyor. 24 saat içinde sosyal medyada profil resmini tam 90 milyon kişi değiştirdi.

Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı tüm dünya tarafından yakından takip edildi. Meydanı dolduran yüzbinlerce kişinin yaklaşık iki ay süren direnişi sayesinde Tahrir Meydanı kadar ünlenen Rabiatul Adeviyye Meydanı son yılların en büyük sivil katliamından birine şahitlik etti. 

Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişinin sembolü oldu. Katliamdan bir kaç saat önce Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran onbinlerce kişi elleriyle "dört" işareti yaparak mesajlarını dünyaya duyurmaya çalışıtı.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'nı dolduran darbe karşıtları işaretin anlamını; "Bu işaretin adı 'Rabia İşareti'dir. Meydanın adı olan 'Rabia' Arapçada 'dördüncü, dört' demektir. Bumeydanın adına vurgu yapılmak için bu işaret yapılıyor. İkinci önemli konu Muhammed Mursi, Nasır, Sedat ve Mübarek'ten sonra dördüncü Cumhurbaşkanı oldu. O da hatırlatılmış oluyor. Ayrıca Tahrir Meydanı'nda darbeye destek vermek için toplananlar zafer işareti yapıyor. Biz onlarla bir olamayız. Onlardan ayrılmak için bu işareti yaygınlaştırıyoruz' şeklinde açıklıyor.

'Rabia işareti', sosyal medyada da çığ gibi büyüdü. Facebook ve Twitterde profillerinie #R4BİA işaretini koyanların sayısı 24 saat içerisinde 90 milyon aşkın buldu.
<< Önceki Haber Facebook'ta 'R4BIA' işareti çığ gibi büyüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER