Facianın yaşandığı noktada ömrünce unutamayacağı manzara

Madenci Muhammet Bilgin faciayı duyunca izinli olmasına rağmen madene koştu, içeri girdi ve ağabeyi ile bir arkadaşını 9 saatte kurtarmayı başardı. Muhammet, "Ben dışarı çıkmaya çalışırken bazı arkadaşlarımı son namazlarını kılarken gördüm" dedi.

Facianın yaşandığı noktada ömrünce unutamayacağı manzara

AĞABEYİNİ İŞE ALDIRDI

Muhammet Bilgin (26) geçen yaz Soma'daki kömür madeninde çalışmaya başladı. Kendisi işe başladıktan kısa süre sonra evli 2 çocuk babası ağabeyi Murat Bilgin'i (30) de aynı madende işe aldırdı. Muhammet facianın meydana geldiği gün izinliydi. Kazayı duyunca hemen madene koştu. Çünkü ağabeyi içerideydi. Amirlerinin izniyle ağabeyini kurtarmak için madene indi.

YARI BAYGIN HALDE BULDU

Muhammet zehirli duman altında 1 saatlik arayıştan sonra ağabeyini yarı baygın ve ayakları tutmaz halde buldu. Duman dönüş yolunu kapattığı için mahsur kaldılar. Yanındaki oksijen maskesini bir ağabeyine, bir kendine taktı. Bu halde madende tam 9 saat geçirdiler. Duman azalınca Muhammet ağabeyini ve baygın olan bir arkadaşını sırtına alıp madenden çıkarmayı başardı.

TEYEMMÜM EDİYORLARDI

Muhammet yaşadıklarını şöyle anlattı: "Etraf arkadaşlarımın cesetleriyle doluydu. Mecburen onların üzerine basarak geçtim. En büyük acıyı o an yaşadım. Baygın olarak yatanları, sarsarak ya da taş atarak uyandırmaya çalıştım. Havalandırma borusunu kırıp temiz hava almalarını sağladım. Umudunu kesmiş bazı arkadaşlarımı toprakla abdest alıp (teyemmüm) son namazlarını kılarken gördüm. Yaşadıklarımı asla unutamam."

DHA

<< Önceki Haber Facianın yaşandığı noktada ömrünce unutamayacağı manzara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER