Fişlemelerle ilgili şok ses kaydı iddiası!

İnternete düşen yeni bir ses kaydı, Taraf gazetesinin MİT'in fişleme yaptığı ile ilgili yayınladığı haberlerini doğrular nitelikte çıktı...

Fişlemelerle ilgili şok ses kaydı iddiası!

Fişleme haberlerinin konuşulduğu iddia edilen ses kaydı, Taraf Gazetesinin 2013 yılı Haziran ve Aralık aylarında gündeme getirdiği CHP'li işadamları ile camia mensuplarının fişlendiği haberlerinin yalanmak için nasıl yol arandığını ortaya koyuyor.

Söz konusu ses kayıtlarında Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank ile Star Gazetesi köşe yazarlığından MİT Basın Müşavirliği'ne transfer olan Nuh Yılmaz olduğu iddia edilen kişiler, fişleme belgelerini yalanlayabilmek için fikir alış verişinde bulunuyor. 

Varank olduğu öne sürülen kişi, Taraf'ın 13 Haziran 2013 tarihinde yayınladığı fişleme belgelerini yalanlayacaklarını söylüyor. Bu iddialara inanmadığını belirten Varank, Yılmaz'dan ısrarla teyit istiyor; 'Haberin içinde fişlemelerden bahsediyor. Mesela şimdi bu geçmiş dönemde böyle fişlemeler yapmış olabilirler. Konuyu ben bilmiyorum. Ama benim bildiğim böyle kurumlara bu tip fişlemeler gittiği yalan. Şimdi biz bundan eminsek bu adama biz kampanya yapalım, yayınla lan madem böyle fişleme varsa, hangi kurumla gitmiş belgesini yayınla, yalan yazıyorsun diye... Bir değerlendirebilir misiniz?' diyor.

Konuşmada Yılmaz olduğu öne sürülen kişi ise, yurt dışında hisseye girenlerin MİT tarafından not edildiğini kabul ediyor ve
'O inek hissesi olayı değil sadece. Yani bir adam dedeniz Moğolistan'da x yerde bir yardım kuruluşuyla bir yere bir şey göndermişse bu onun bir şekilde bir yerle ilişkisini gösteriyor.' diyor. Yılmaz yapılanların fişleme değil "bilgi notu" olduğunu savunarak not edilme sebebinin ise nereyle ilişkili olduğunun tespiti için önemli olduğunu belirtiyor.

Öğrendikleri karşısında şaşıran Varank olduğu iddia edilen kişi haberi yalanlamak için ısrarla doğru olup olmadığını soruyor. Karşı taraftaki kişi de belgeyi yok sayamayacaklarını ifade ederek 'konunun biraz çetrefilli olduğunu' ve 'belge yok denilemeyeceğini' vurguluyor. İkili, sonuçta belgeyi yalanlamak yerine, belgenin Başbakanlığa gelmediğini açıklama konusunda mutabık kalıyor.


<< Önceki Haber Fişlemelerle ilgili şok ses kaydı iddiası! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER