Fuat Avni'nin iddia ettiği görüşme bu mu?

İnternet fenomeni Fuat Avni, geçtiğimiz gün ‘@fuatavnifuat’ isimli hesabından yaptığı açıklamada, devlet eliyle batırılmaya çalışılan Bank Asya'ya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantı yapıldığını, toplantının temelinin 20 Ağustos'ta Beylerbeyi Sarayı'nda atıldığını iddia etmişti.

Fuat Avni'nin iddia ettiği görüşme bu mu?

Son dönemin internet fenomeni Fuat Avni, geçtiğimiz gün ‘@fuatavnifuat’ isimli Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BDDK, SPK, TMSF Başkanları, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Çetinkaya, Ziraat GM Hüseyin Aydın, Ali Babacan ve "Tiran" olarak bahsettiği kişinin katılımıyla gerçekleşen Bank Asya'yı batırma toplantısında konuşulanlara ve alınan kararlara ilişkin bazı iddialarda bulunmuştu. Fuat Avni, "Toplantının temeli 20 Ağustos'ta İstanbul Beylerbeyi sarayında toplanılarak atıldı.Orada alınan kararlar netleştirildi." ifadelerini kullanmıştı.

Babacan'ın "Adamı görüyorsunuz. Yarın Ziraat, almaktan vazgeçtiğini açıklasın, BDDK da Bankasya'yı fona devretme kararı alsın" dediğini iddia eden @fuatavnifuat, banka batırmadaki yasal sorumluluğun ise toplantıya katılanlara nasıl yıkıldığına ilişkin çarpıcı bir bilgi paylaşmıştı: "Tiran: 'Bu işin sorumlusu sizsiniz, ben size herhangi bir yönlendirme yapmadım, yapmam' diyerek herkesi yüzüstü bıraktı."

İDRİS BAL MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bunun üzerine harekete geçen Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Ali Babacan'ın cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi vermişti. Bal, verdiği önergede "20 Ağustos 2014 tarihinde Beylerbeyi Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve sizinle beraber, BDDK, SPK ve TMSF Başkanları ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katıldığı bir toplantı yapıldığı, bu toplantıda Tayyip Erdoğan’ın Asya Katılım Bankası A.Ş.’ye baskı yapılarak el konulması için talimat verdiği iddiası doğru mudur? şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Fuat Avni'nin iddia ettiği görüşmenin görüntüleri bu mu? | samanyoluhaber.com FUAT AVNİ'NİN İDDİA ETTİĞİ GÖRÜNTÜ BU MU?

Vatandaş, Fuat Avni’nin bu şok iddiasını konuşurken çok dikkat çekici bir görüntü gündeme geldi. 

Doğan Haber Ajansı, 21 Ağustos 2014’te saat 00.37’de bütün abonelerine, “12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Beylerbeyi Sarayı'ndaki çalışma ofisine geçen Erdoğan, 23.45'e kadar burada kaldı. Erdoğan daha sonra Kısıklı'daki evine geçti” şeklinde bir haber servis etmişti. 

Dahası haberin görüntüsü de vardı. Ajansın abonelerine geçtiği görüntülerde, Recep Tayyip Erdoğan’ın aracı Beylerbeyi Sarayı’ndan çıkış yaparken görülüyor.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Fuat Avni'nin iddia ettiği görüşme bu mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER