GAPGİAD'dan Afganistan çıkarması

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Afganistan’a ticari gezi düzenleyerek işadamlarının ihracat yapmasında etken olmaya devam ediyor.

GAPGİAD'dan Afganistan çıkarması

Orta Asya bölgesinin en önemli ülkelerinden olan fakat uzun yıllardan beri adı terörle anılan Afganistan da önemli bir ticaret potansiyeli bulunmaktadır. Ticari riskin fazla olmasının yanında kar marjlarının da yüksek olduğu bir ülke olan Afganistan’a  Gaziantep’li işadamlarının ilgi duyması şehrin ihracattaki özverisi ve potansiyeli açısından büyük önem arz etmektedir. Türk milletiyle uzun yıllardan beri  yoğun bir diyaloğ halinde olan Afgan halkı özellikle kurtuluş savaşında kadınlarının bileziklerini göndererek yapmış oldukları destekler halen hafızalarda tazeliğini korumaktadır.  Birleşmiş milletler barış gücünü içerisinde yer alan Türk birliğinin de gayretleriyle güvenlik anlamında her geçen gün daha iyiye giden Afganistan, Yatırımcılar ve işadamları için en uygun ortam olarak görünmektedir. 

GAPGİAD Genel Sekreteri Ali Murtaza İsaoğlu yapmış olduğu açıklamada şöyle konuştu;

” Tuskon’a bağlı sivil toplum kuruluşu olmamız sebebiyle ticari anlamda dünyanın her yerinde baglantılarımız var bizler bu bağlantılarımızı şehrimiz ve ülkemiz iş adamlarının hizmetine sunmuş bulunuyoruz, bugun de Afganıstana yapmış olduğumuz bu ticari heyet gezisiyle ticarette risklerin olabileceğini riskler yükseldikce kazançlarında yüksek olduğunu göstermek istiyoruz. Yıllarca Afganistan terörle anılan bir ülke olmasına rağmen ticari potansiyeli fazla olan bir yerdir. Türk girişimcisinin burada olması gerektiğine inanan bizler bu ticari geziyi organize ederek Üyelerimizin Dışarıya açılım konusunda yol haritaları olmak istiyoruz

Afganistan Ticari gezisine katılan Okkıran Halı yönetim kurulu üyesi Hakan Okkıran ise şunları söyledi; 

"Gaziantep’li iş adamları olarak ünyanın her noktasına ihracat yapmak istiyoruz, Afganistan ticari potansiyeli çok yüksek bir ülke  olarak ilgimizi çekmiş durumda, bizde bu ilgiyi Ticarete çevirmek adına bu organizasyonun içinde yer aldık umuyoruz ki önemli ticari bağlantılar yaparak dönmüş olacağız. Okkıran tekstil olarak Rusya, Ukrayna, Romanya gibi ülkelere ihracat yapıyoruz yeni ve farklı pazarlar bulmak adına bugün buradayız.Gapgiad’a bizlere öncü olduğu için Teşekkür Ediyoruz."

<< Önceki Haber GAPGİAD'dan Afganistan çıkarması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER