Galatasaray Fenerbahçe süper kupa maçı özeti ve golü burada

Süper Kupa için Galatasaray ile Fenerbahçe Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maç Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Galatasaray Fenerbahçe süper kupa maçı özeti ve golü burada


Stat: Kadir Has
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Galatasaray: Muslera, Emmanuel Eboue, Semih, Gökhan Zan, Hakan Balta, Felipe Melo, Hamit Altıntop (Dk. 80 Umut), Selçuk İnan, Amrabat (Dk. 80 Erman), Sneijder (Dk. 107 Emre Çolak), Drogba

Fenerbahçe: Mert, Hasan Ali, Bekir, Mehmet Topal, Bruno Alves, Baroni (Dk. 57 Alper Potuk), Emre Belözoğlu (Dk. 103 Caner), Mehmet Topuz, Kuyt, Moussa Sow, Webo (Dk. 80 Michal Kadlec)

Gol: Dk. 99 Drogba (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 63 Bruno Alves (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 28 Amrabat, Dk. 37 Hamit Altıntop, Dk. 49 Gökhan Zan, Dk. 80 Felipe Melo, Dk. 114 Drogba (Galatasaray), Dk. 46 Mehmet Topuz, Dk. 59 Bruno Alves, Dk. 62 Webo, Dk. 120 Caner (Fenerbahçe)

Süper Kupa için Galatasaray ile Fenerbahçe Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın 90 dakikalık bölümü 0-0 sona erdi ve uzatmalara gidildi. Uzatma bölümlerinin ilk yarısında Galatasaray Drogba ile golü buldu. Maç Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Galatasaray Süper Kupa'yı geçen yıl olduğu gibi yine Fenerbahçe'nin elinden alarak müzesine götürdü.
 
4. dakikada Moussa Sow'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta topu kaleci yatarak kontrol etti. 

14. dakikada sağ kanattan Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Webo'nun yaptığı kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti. 

20. dakikada Amrabat sağ kanattan ortaladı ve kaleci Mert topu yatarak tokatladı. Devamında Sneijder çaprazdan topu kaleye göndermek istedi ve defansa çarparak döndü. Kale önünde topla buluşan Drogba'nın şutu da defanstan döndü ve Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlike atlattı. 

24. dakikada Hasan Ali'nin sol kanattan ceza sahasına ortasında defansa çarpan top penaltı noktası üzerindeki Moussa Sow'da kaldı. Sow, topa istediği gibi vuramadı ve rakibin müdahalesinde ikinci vuruşunda top üstten dışarı gitti. 

39. dakikada Sneijder'in sert şutunu kaleci yumruklayarak uzaklaştırdı. 

40. dakikada sol kanattan ortada Amrabat topa dokunda. Mert bacaklarının arasından geçen topu ikinci hamlede tutarak gole engel oldu. 

İlk yarı 0-0 sone erdi. 

53. dakikada gelişen Galatasaray atağında uzak mesafeden Sneijder'in sert şutunu kaleci Mert tokatlayarak dışarı gönderdi. 

63. dakikada Fenerbahçeli Bruno Alves rakibine sert müdahalede bulunduğu için ikinci sarı ardından da kırmızı kart görerek oyun dışı kalırken takımını da 10 kişi bıraktı.
 
77. dakikada sol kanattan Drogba'nın ortasında kale önünde Selçuk'un vuruşunda top dışarı gitti. 

80. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta top baraja çarparak dışarı gitti.
 
96. dakikada Drogba'nın kullandığı serbest vuruşta kaleci Mert, topu iki hamlede kontrol ederek gole izin vermedi.
 
99. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Hakan Balta'nın sol çaprazdan ortasında Drogba kafa vuruşu yaparak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1 - 0.
 
Maçın kalan bölümlerinde Fenerbahçe'nin beraberlik için baskısı ve önemli pozisyonları gol getirmedi. Galatasaray'ın gol arayışları da sonuçsuz kalınca mücadeleyi 1 - 0 kazanan sarı - kırmızılı ekip Süper Kupa'nın sahibi oldu.

<< Önceki Haber Galatasaray Fenerbahçe süper kupa maçı özeti ve golü burada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER