Gezi iddianamesinde savcıdan sert cevap

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili hazırlanan iddianameyi, "Deniz gözlüğü ve gaz maskesi silah değildir" diyerek savcılığa iade eden mahkemeye savcı sert çıktı...

Gezi iddianamesinde savcıdan sert cevap


Savcı yeni hazırladığı iddianamede, mahkemenin kararına tepki gösterirken, “Şüphelilerin deniz gözlüğü ve gaz maskeleri ile Taksim’de bulunan bir havuza yüzmek amacıyla gelmedikleri, amaçlarının olay çıkarıp güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya girme amacı taşıdığı dosyanın içindekiler ile yapılan eylemlerden bellidir” dedi. İddianame kabul edildi.

NASIL GELİŞTİ?

Gezi Parkı eylemleri esnasında gözaltına alınan 23 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame Eylül ayında İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 

Ancak iddianame ‘suçun nasıl işlendiği ve suç delillerinin ne olduğu somut olarak belirtilmediği’ gerekçesiyle mahkeme tarafından kabul edilmedi. Mahkeme gerekçesinde, “Maske, baret, deniz gözlüğü, motorcu kaskı, flama, sirke, solüsyon, sargı bezi silah değildir. Bazı şüphelilerin suçu silahla işlediğine dair delillerin ne olduğu iddianamede yer almamaktadır” dedi.

İKİNCİ İDDİANAME DAHA SERT

Vatan gazetesinin haberine göre, Mahkemenin iadesi üzerine iddianame soruşturma savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş’a geri gönderildi. Savcı, iddianameyi yeniden düzenledi. 23 şüpheli hakkındaki iddianamede savcı Okumuş, şüphelilerin hukuki hak arama yollarının dışına çıkarak yasa dışı eylemler düzenlediklerini belirtti. İddianamede şüphelilerin Gezi Parkı’nı işgal ettiği, kamu ve özel mallara zarar verildiği, kolluk kuvvetlerine sopa, molotof, ses bombası ve sapan ile saldırıldığı belirtildi. 

<< Önceki Haber Gezi iddianamesinde savcıdan sert cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER