Gördüğü rüyayla hayatı tamamen değişti!

Gördüğü bir rüya bütün hayatını değiştirdi...

Gördüğü rüya hayatını değiştirdi

  • Henüz 23 yaşında olan Mustafa tam 48 kez hapse girip çıktı. 
  • Küçük yaşta başladığı hırsızlığa gördüğü bir rüyadan etkilenip tövbe etti. 
  • Geçmişine bir sünger çeken genç, canını yaktığı esnaflardan tek tek helallik istedi.
  • Hayatı tamamen değişen Mustafa, camide namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuyor. 

23 yaşındaki Mustafa tam 48 kez cezaevine girdi. Karıştığı hırsızlık olaylarından dolayı hakkında 552 dava açıldı. İlk suçunu ise çok küçükken işledi.

Röportaj: "Benim bir üvey babam vardı rahmetli oldu. Rahmetli olduktan sonra yalnız kaldık. Okuldan da kovulduk. Okuldan kovulduktan sonra suç işlemeye yani 9 yaşlarında başladı yani ilk işim. Ev hırsızlığından başladı. En son 10 yaşında cezaevine girdim. 10 - 9 yaşlarında girdim yani. Tabi bu 2006 - 2007'ye kadar bu serüvenler sürdü. Hatta arkadaşlarım ölen arkadaşlarım da oldu bu yollarda."

Kendisi de pek çok kez ölümden dönen Mustafa, arkadaşının ölümü ve peş peşe gördüğü rüyalar sebebiyle tövbe etti.

Röportaj 2: "Bundan sonra bir duygusallık geldi içime. Kalbime bir şeyler oldu. Tuhaf bir şeyler oldu. Sanki birileri bana helallik iste, helallik iste diye bir tavırda bulundu yani."

Hayatında bembeyaz bir sayfa açan Mustafa, bugüne kadar hırsızlık yaparak canını yaktığı esnaftan da tek tek helallik aldı.

Röportaj 3: "Dükkanları gezdik. Helallik aldık ama çok rahatladım yani. Şu anda gerçi buradan da daha önce hakkına giren insanlar varsa onlarda hakkını helal etsin."

15 yaşından sonra karıştığı suçlar sebebiyle sık sık cezaevine girip çıkan genç, yaklaşık 2 ay önce Denetimli Serbestlik Uygulaması'ndan yararlanarak kalan cezasını camide temizlik yaparak çekiyor. 

Hayatı tamamen değişen Mustafa, camide namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuyor. 

Elimde olsa kimsenin yanlış yola düşmemesi için çabalarım diyen Mustafa, "İnsanları cezaevine atmakla, ekmek vermekle iyileştiremezsiniz ancak işe sokarsanız kurtuluş olur.'' diyor. 
<< Önceki Haber Gördüğü rüyayla hayatı tamamen değişti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER