Koltuğunu kaybeden Murat Karayılan konuştu!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Bese Hozat ve Cemil Bayık ile Yürütme Konseyi Eski Başkanı Murat Karayılan 9. Genel Kurul ardından ilk röportajlarını PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF'ye verdi.

Koltuğunu kaybeden Murat Karayılan konuştu!

PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Cemal kod adlı Murat Karayılan, Abdullah Öcalan’ın yeni bir sistem geliştirdiğini vurgulayarak, görev değişimini 'yeni sistem'e bağladı. Karayılan'ın bir cümle içinde defalarca sistem kelimesini kullanması dikkat çekerken bahsettiği sistemin ne olduğu da pek anlaşılamadı.

 Karayılan “Sistem ilerledikçe bu sistemde yeni oluşumlar ortaya çıkıyor. Sistemin daha istikrarlı olması için yeni adımlar atıyor ve yeni perspektifler geliştiriyor. Kongra Gel Genel Kurulu Önder Apo’nun perspektifleri üzerinden gerçekleştirildi. Gerçekten sistemde yenilikler oluşturdu. KCK sisteminde yenilikler yarattı. Sistemde hem genel başkanlığı hem de Başkanlık Konseyini genel sistemden sorumlu kabul etti. Bunu da yeni sözleşme temelinde kabul etti. Bu çerçevede Önder Apo yapılan oylamayla genel delegelerin oylarıyla KCK Genel Başkanı seçildi. Aynı zamanda Önder Apo’nun yardımcıları olarak altı arkadaş, Başkanlık Konseyi Üyeleri olarak seçildiler. Diğer genel kurullardan farklı bir nokta buydu. İkincisi ise Önder Apo’nun belirttiği gibi Eş başkanlık sistemi oluşturuldu ve karar altına alındı” diye konuştu.

9 YILDIR KCK BAŞKANLIĞI YAPIYORDU

Yaklaşık dokuz yıldır KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’nı yaptığına dikkat çeken Karayılan, şunları söyledi:

“Halkımız ve kamuoyu da biliyor. Bizde reel sosyalizmdeki gibi bir koltuk sahibi oldun mu o koltuğu hiçbir zaman bırakmayacaksın diye bir şey yoktur. Yeni bir model geliştiriyoruz. Bundan yaklaşık dört sene önce değişikliklerin olması gerekiyordu ve kendim de talep ettim. Ama o zaman Önder Apo değişiklik için müsait olmadığını söyledi ve o değişiklik şimdi sizlerin de gördüğü gibi gerçekleşti. Bu çok normal bir değişikliktir. Hareketimiz kadro ve Önderlik hareketidir. Bu bizim genel talebimizdi. Bizim sistemin demokratik karakterinden kaynaklı bu değişiklikler gerekliydi. Ben kamuoyu önünde eşbaşkanların ikisini de kutluyor ve başarılar diliyorum. Başkanlık Konseyinin başarması için bana ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Bütün arkadaşlarımız da bunu yapmaya hazırdırlar. Çünkü sistemimizde yenilikler oldu bundan dolayı halkımız, kadrolarımız bu yeni sisteme göre herkesin katılması gerekiyor. Daha güçlü katılmaları gerekiyor. Buda gösteriyor ki hareketimiz ne kadar büyük ve demokratik bir karaktere sahiptir. Yeni modelimizle birlikte mücadelemizde yeni adımların atılması gerekiyor”

DHA
<< Önceki Haber Koltuğunu kaybeden Murat Karayılan konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER