HSYK'nın son hakim atamaları Taha Akyol'u çileden çıkardı

Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, sulh ceza hâkimliklerine yapılan atamalara sert tepki gösterdi.

HSYK'nın son hakim atamaları Taha Akyol'u çileden çıkardı

Taha Akyol, bugünkü köşe yazısında, 30 Haziran tarihli "Yargı Kimden Yana?” başlıklı yazıdan bir kesit paylaşarak "Bravo; bağımsız, tarafsız yargı böyle olur!" şeklinde dikkat çekici ifadelerle tepki gösterip şu çarpıcı anekdotları paylaştı:

"İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği'ne: 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in tutuklanan oğlu Barış Güler, Rıza Sarraf, eski Bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner için tahliye kararı vermiş olan hâkim atandı. İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği'ne: 17 Aralık soruşturması sürecinde eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldıran hâkim atandı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği'ne: Eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar veren hâkim atandı."


"BUGÜN okurlarımdan bir ricam var; 30 Haziran günkü “Yargı Kimden Yana?” başlıklı yazımdan bir bölümü aktaracağım, tekrar olacak ama lütfen okuyunuz.

Yazımda, yeni çıkan bir kanuna göre, bundan böyle bütün arama, yakalama, tutuklama, tedbir ve itiraz konularında karar verecek “sulh ceza hâkimlikleri” kurulduğunu anlatmıştım. Artık bütün soruşturmalar bu hâkim yönetiminde olacak.Yazıma aynen şöyle devam etmiştim:

30 HAZİRAN YAZISI

“Kapatılan sulh mahkemesinin mevcut hâkimleri yeni “sulh hâkimliği” görevlerine belli bir ölçüte göre atanacak olsaydı bir şey demek mümkün olmazdı. Fakat soruşturmaları yönetecek olan bu yeni sulh hâkimlerini, sil baştan, HSYK'nın 1. Dairesi atayacak...

17 Aralık soruşturmasının hemen ardından HSYK'nın 7 üyeli 1. Dairesi'nde Adalet Bakanı'nın isteğiyle iki üye yer değiştirdi, ondan sonra 1. Daire kış ortasında kendi “Atama Prensipleri”ne aykırı atamalar yapıverdi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ


<< Önceki Haber HSYK'nın son hakim atamaları Taha Akyol'u çileden çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER