Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

En son hava durumu tahminlerini öğrenmeden plan yapmayın

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, güney kesimlerde güneydoğu kesimler ile zamanla ülke genelinde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara(ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda halihazırdaki yüksek kar örtüsü ve bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER